Свързани новини

17.03.2020 09:36

Частните и държавните болници да влязат в еднакъв режим: Нинова

Видян 1945 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Частните и държавните болници да се приведат в еднакъв режим, а ако частните заведения откажат – да им бъдат спрени парите от НЗОК. Всички мерки, които управляващите предложиха във връзка с обявеното извънредно положение у нас липсват като текст в законопроекта, който трябва да бъде гласуван в Народното събрание, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.


По думите ѝ, никъде в закона не е записано заявеното от финансовия министър Владислав Горанов, че държавата ще поеме 60 на сто от възнагражденията на работещите в засегнати от мерките фирми.


„Пише, че при отпуски, неплатени при това, работодателят е длъжен да плати 50 процента от възнагражденията, а не държавата. Ето го противоречието“, посочи Корнелия Нинова.


По повод единодушно приетото от парламента решение за въвеждане на извънредно положение Корнелия Нинова коментира, че БСП е загърбила противоречията, "защото сме отговорни хора и виждаме колко опасна е болестта и за здравето, и за икономиката. В такива моменти няма нужда от самоцелно опозиционно поведение“.


От БСП предложиха да бъдат замразени плащанията на битовите сметки (ток, газ, вода), като това да важи и един месец след излизането от извънредните мерки. „Не искаме да бъдат опростени тези задължения, а да бъдат отложени за времето, в което хората ще се върнат на работа и ще имат средства. Не искаме в този период да се трупат лихви“, обясни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби