Свързани новини

16.03.2020 16:43

Да мислим и за България след коронавируса: Радев

Видян 1790 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Днес, когато прилагаме такива строги мерки, за да ограничим заразата от коронавирус, трябва да мислим и за България след коронавируса – това е не по-малко важна задача. На изпитание са подложени цялото ни обществото, държавата, здравната система, икономиката и всеки български гражданин.


В своето обръщение вчера призовах за строго съблюдаване на всички мерки, които се препоръчват от ресорните институции и това е жизненоважно за здравето на нацията. Но в същото време само с ограничения, забрани и глоби не можем да излезем от тази криза като пълноценно общество и като устойчива икономика. На срещата си с национално представителните работодателски организации в страната подчертах, че държавата трябва да подкрепи бизнеса в този труден момент, защото без бизнес после не може да оцелее и държавата.


Затова задължително е наред с ограничителните мерки, да бъдат в ход и комплекс от мерки, които да подкрепят икономиката и бизнеса, който вече търпи сериозни загуби, както и най-засегнатите български граждани, които губят работата си и своя поминък. Във всички засегнати страни е в ход пакет от подобни мерки. Ресурсите наистина са ограничени, но трябва да мобилизираме максимално всички възможни начини да се включат и средствата от ЕС.


Призовах правителството в спешен порядък да преоцени своите финансови и инвестиционни приоритети. Ако се налага, някои проекти могат и да изчакат, но здравето, животът, благоденствието на българските граждани и „здравето“ на българския бизнес не може да чака. Затова е много важно да се набележат приоритети. Важно е и да се определи какви ще бъдат критериите. Предстои оценка какво означава доказано най-засегнати фирми, най-засегнати сектори, по какъв критерий ще се оценява това, по какви механизми ще се осъществява тази помощ. Тук трябва бизнесът и държавата да си протегнат ръка, така че да имаме ясни механизми и това да стане по най-добрия и бърз начин", заяви президентът Румен Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева