Свързани новини

12.04.2009 13:39

Атанасов: Една година след оставката Р.Петков нищо не се случи

Видян 1754 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една година след оставката на Румен Петков не се случи нищо. Това заяви на председателят на Софийската организация на ДСБ Атанас Атанасов, предаде БГНЕС. Атанасов съобщи, че днес на заседание на столичната организация на тъмносините е било обсъдено какво се случва в момента с приближените на Петков, срещу които са били образувани досъдебни производства. Такова е имало образувано срещу началника на кабинета на Петков - Александър Петров. По думите на Атанасов, обвиненията срещу него са за това, че е лобирал за издаването на хазартен лиценз, а в момента той е заместник-председател на Централната избирателна комисия. Срещу бившия съветник на Петков Стоян Ризов също е имало е обвинение за изтичане на класифицирана информация, в момента е посланик в Казахстан.
Срещу бившия главен секретар на МВР Валентин Петров, срещу когото е имало подобно обвинение в момента е в Управителния съвет на Международния институт за сигурност и сътрудничество.Илия Илиев, който е бил главен секретар преди Петров днес получава заплата от Информационно обслужване. По думите на Атанасов, биха могли да бъдат посочени и още примери.
„В късния период на соц-а Тодор Живков имаше едно клише, което гласеше, че някой е преминал на друга отговорна работа – когато се издъни някъде”. Атанасов посочи, че имало и много дела около оставката на бившия вътрешен министър. „Какво се случи с обвиненията за укриване на акциз. Къде отидоха тези дела?” запита Атанасов. По думите му, нито едно от тях не е приключило. Той посочи, конкретно следствено дело номер 59. Според него то е неправилно образувано от прокурора Роман Василев, защото данните в разработката са били за укриване на акциз, а делото е образувано за някакви длъжностни престъпления в митниците. По това дело през юни миналата година са призовани и разпитани като свидетели Милен Велчев, Димитър Дъбов, председател на Комисията на отбрана в НС, Младен Червеняков, председател на Комисията по европейски въпроси. Атанасов твърди, че след разпита им се вдига скандал, делото се отнема от разследващия следовател, следователят е заплашен с дисциплинарно уволнение и до ден днешен не знае къде се намира това дело. „Някои от тези лица изплакват пред главния прокурор, че някой си е позволил да ги призове за разпит дори и като свидетели” посочи още Атанасов. През следващата седмица от ДСБ ще поискат от Инспектората към Висшия съдебен съвет да извърши проверката и да установи каква е била причината за отстраняването на следователя Александър Тодоров и дали това е в резултат на оплакване на някои от тези лица. По думите, вместо да спомагат да бъде разкривана обективната истина Червеняков и Дъбов използват своето политическо влияние, за да може да бъдат прикривани престъпленията на управляващите. „И всичко това е практика” смята Атанасов. Днес на заседанието на градската организация на ДСБ е бил обсъден и въпросът с промените в изборното законодателство. Петър Николов, член на ръководството на ДСБ-София коментира, че въвеждането на мажоритарен елемент в избирането на 31 депутати е „опит за фалшификация на изборите”, тъй като гласовете в София и други големи градове като Варна, ще тежат по-малко на изборите отколкото в малките градове. Според него, за да бъдат обективни числата в София трябва да се изберат не трима, а 10 депутати. „След като откраднаха държавата БСП и ДПС се опитват да окрадат и изборите” каза още Атанас Атанасов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв