Свързани новини

11.03.2020 10:12

Парламентът отказа да разгледа Закона за възрастните хора

Видян 6546 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още през септември 2019г. ПГ на "БСП за България" внесе подробен Закон за възрастните хора. Оттогава законопроектът отлежава в чекмеджетата на Народното събрание и целенасочено не се дава ход на обсъждането му. Днес депутати от БСП от парламентарната трибуна поискаха законът да влезе най-после в дневния ред на Народното събрание, съобщават от пресцентъра на партията.


 


Депутатът от "БСП за България" Георги Гьоков обясни, че според последния анализ на ООН за глобалните демографски промени, България е на шесто място по застаряващо население.


"Възрастните хора над 65-годишна възраст у нас са 20.7 процнета. Тенденцията е към увеличаване дела на възрастните хора и е абсолютно необходимо чрез един адекватен закон да се осигурят отношенията и грижите към тях. Нашият закон е важна първа стъпка към гарантиране на условия и стандарти за пълноценен и активен живот, за равноправно участие в обществения живот, за защита интересите на възрастните хора и за условия на достъп на тези хора до обществените ресурси”, заяви Георги Гьоков.


Въпреки това депутатите от ГЕРБ и ОП не подкрепиха предложението на БСП и отказаха дори да го разгледат.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 12.03.2020 11:29

    Народ, който има имена като Продан и Купен, не може да изпитва емпатия към другите.

  • 004 Anonimen 12.03.2020 10:03

    Да се намаляват,а не сами да си увеичават заплатите тези 240 неграмотни и обслужващи едрия бизнес нехранимайковци. Не се ли срамуват от нечовешката си алчност, хората са отвратени от техните действия. От 30 г това са най-некомпетентните, неподготвени и незаслужили депутатското си място калинки. Пекинската патица е върха, нейната заплата е правопропорционална на простотията и и липсата на елементарна обща култура. Все пак има малко изключения в тия 240 хрантутници.

  • 003 Anonimen 11.03.2020 18:13

    днешните депутати са истинските убийци,самозабравиха се да се самозадоволяват с много пари за наша сметка,защото диктуват-това си е чиста дано....диктатура от ГЕРБ....да ги хване короната

  • 002 Емил Григоров 11.03.2020 17:11

    Пиша го непрекъснато че тия 240 се кълнят ...да се ръководят от интересите на народа! Значи значи, че избраните за депутати от партия ГРОБ и ОП не смятат, че 20.7% от българите са от народа с чиито интереси трябва да се съобразяват?! Е добре бълтари пак гласувайте за ония, които не мислят за Вас, а комай само за собствените си интереси, както и на ония, които им ходят по гайдата, слушкат ги и си плащат!

  • 001 цинизъм 11.03.2020 15:15

    Дреме им на тези неграмотни случайници за възрастните хора, те нали се нагушиха и накрадоха на ангро и обезпечиха благополучието си на няколко поколения напред. Тези алчни наглеци непрекъснато си увеличават заплатите и бонусите, а нищо смислено и добро за хората не сътворяват, само лобистки закони срещу подобаващи комисионни

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и