Свързани новини

11.03.2020 09:25

Болната от коронавирус в Пирогов е в критично състояние

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има седем нови случая на коронавирус, които трябва да бъдят потвърдени до обяд", това заяви началникът на кризисния щаб проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовен брифинг пред лечебното заведение, предаде Нова тв.


"Независимо в коя болница в страната е установен коронавирус, болницата продължава да работи. "Пирогов" няма да остане сам", заяви Мутафчийски.


"49 лежащо болни, свързани с установените случаи на коронавирус са изолирани и са във вътрешната клиника на „Пирогов”, която е в отделна сграда. 30 души от персонала остават да работят в тази клиника и преминават на тестове за коронавирус. Всички лекари, които се грижат за болните от коронавирус, са контактни, но не могат да бъдат затворени, защото няма кой да се грижи за тези болни", добави той.




"В неделя е постъпил 74-годишният мъж с предходно хронично белодробно заболяване, бил е приет в отделението по белодробни болести, имал е контакт с 49 болнолежащи. Взети са мерки. Неговото състояние е с тенденция за влошаване, но не е интубиран и не бих казал, че състоянието му е критично. Жената е 66 годишна, съпруга на този пациент, в тежко състояние е интубирана е веднага, на командно дишане е с много тежка картина от страна на белия дроб, в критично състояние е", съобщи Мутафчийски.


"8 са първите контактни лица, настанени са за наблюдение, въпреки че те нямат никаква клинична картина, уточни Мутафчийски. По принцип той отново повтори, че контактни лица, които не са болни ще бъдат под карантина в домашни условия. След като бъдат тестувани, те ще бъдат освобождавани за домашна карантина при строго спазване на реда", подчерта Мутафчийски.




В Габорово – възрастната жена има белодробен излив. Направена е елементарна манипулация по евакуиране на този излив, подобрила е показателите си, в момента е с подобряваща се клинична картина. Медицинската сестра е в отлично състояние без никакви признаци за болест.


В Плевен пациентите са в подобряващо се състояние, добави още Мутафчийски.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион