Свързани новини

10.03.2020 10:12

Банов: Затварянето на кина и театри е заради съчетанието на два вируса

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Много обмислено и адекватно е предложението да се спрат културните мероприятия и то е свързано най-вече със съчетаването на двата вируса - грип Б и коронавируса. Това заяви министърът на културата Боил Банов по повод протест на асоциацията на киносалоните, защото статутът за затварянето им заради коронавируса не бил уреден правно от държавата. Министърът ги покани на среща днес. Заповедите се издават от министъра на здравеопазването, не от мен, обясни Банов пред Нова телевизия.


„В работата си не решавам нищо спонтанно. Много обмислено е това предложение и то е свързано с дублирането на двата вируса. Грип Б, заради когото учениците са във ваканция, в момента, в който се съчета с първи случай на коронавирус, тези мерки са задължителни и най-адекватни”, обясни в ефира на "Здравей, България" министърът на културата Боил Банов.


Аз не издавам заповедта за това, кой трябва да бъде санкциониран. Това е работа на здравните органи. Вероятно РЗИ могат да проверят и да реагират. Грип Б е ключът. При поява на коронавирус и грип от тип Б тези мерки за задължителни, адекватни и безспорни. Когато грипната вълна отмине, мерките ще се преразгледат. Съчетанието на тези два вируса прави опасността много голяма. Здравето на хората е на първо място. Целта е да не стане като в Италия. Целта е превантивно да отблокираме поне единия вирус.


Той апелира към всички да се съобразят с мерките, които според него няма да траят дълго.


„Театрите няма да бъдат лишени от нищо. Те ще имат възможността да наваксат. Ако има обстоятелства и нещо голямо започне да навлиза. Ако трябва да се взимат по-сериозни мерки, тогава ще се обмислят вариантите за компенсиране на всички в тази среда”, обясни Банов.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв