Свързани новини

24.02.2020 14:00

Разпитват Костов и Стоянов за корупция

Видян 1412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бившият премиер Иван Костов и президентът Петър Стоянов (1997-2001) ще бъдат разпитани във връзка с твърденията на икономиста проф. Стив Ханке, че още по времето на кабинета Костов е предал на държавния глава куфарче с доказателства за корупция при приватизацията, става ясно от съобщение на държавното обвинение. Прокуратурата на се самосезира във връзка с изнесените пред bTV на 16 февруари 2020 г. от проф. Ханке твърдения за злоупотреби „по високите етажи на властта“.



Интервюто съдържа данни за наличие на документи, сочещи за евентуални корупционни престъпления в правителството на ОДС, което тогава оглавява Костов.  Обяснения ще бъдат снети и от всички посочени  от проф. Ханке лица.



 В хода на проверката ще бъдат снети обяснения и от самия проф. Ханке с цел конкретизиране на изложените твърдения в интервюто, с оглед преценка за наличието на достатъчно данни за образуване на наказателно производство за корупционни престъпления. От него ще бъде изискана и цялата налична документация, с която твърди, че разполага.



Бившият премиер заяви по-рано, че си обяснява твърденията на  Ханке с нараненото му его, тъй като Костов никога не го е смятал за баща на валутния борд в България.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв