Свързани новини

14.02.2020 17:26

Ревизоро за точенето на Студена: Върви поредното надлъгване

Видян 1967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Там върви поредното надлъгване – има водомер, ама той не е на моя територия. Сега да ги карам да си правят на тяхна територия ли? Това се случи в Бобов дол - нямаха изобщо водомер, казаха, че няма да пуснат за питейно-битови цели, докато не си поставят водомер, поставиха си водомер. Сега в "Стомана" изпуска единия водомер, изпуска другия. Там са установени количества.


Това заяви в кулоарите на парламента министърът на околната среда и водите Емил Димитров в отговор на въпрос какви ще бъдат санкциите за "Стомана Индъстри" и "Топлофикация Перник" заради нерегламентираното използване на вода от язовир "Студена", предаде 24 часа.



"Почва се - ама то не е на наша територия, то е на чужда територия. Ами като е на чужда да го спре и тогава ще кажете "профсъюзите се сърдят". Ние искаме всички работещи в България, независимо в кой завод са, независимо дали е частен сектор или публичен, да имат нормални условия да живеят. Условието беше да имат отделен водомер за питейна вода или да пуснем през нормалния водомер, но само за питейно-битови цели, за да могат хората да имат нормални условия за работа", каза още министър Димитров. По неговите думи черпенето на вода от "Студена" е било спряно, тъй като те имат собствени водоизточници.


"Оказа се, че единият водомер пропуска. Има количества. Какво оспорваме? Сега започваме на чия територия бил водомерът... Ще си получат актовете", заяви министър Димитров.


По думите му "Стомана" са използвали 670 куб. м. вода и увери, че проблемът не е толкова сериозен, но на фона на кризата в Перник не е трябвало да си го позволяват. "За водомера на "Топлофикация" съм склонен да вярвам, че кранът не е затворил добре. Все пак при по-големите съоръжения се случва, тъй като литрите при тях са доста малко. Не са литри, с които могат да се къпят денонощно или да се направи някоя голяма злоупотреба ", категоричен бе той.

 

 

 Снимка: БГНЕС




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци