Свързани новини

06.02.2020 14:42

Борисов: Минаваме на първа скорост в ЕС

Видян 1201 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България", заяви премиерът Бойко Борисов пред медии след срещите си с шефа на ЕК Урсула фон дер Лайен и с шефа на ЕС Шарл Мишел. Той изрази учудване от съпротивата у нас срещу процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната.



 „Това глобално ни привързва към Европа на първа скорост", изтъкна Борисов. По думите му банковият съюз означава дисциплина, контрол и гарантирани финанси. „Опитаха се по темата за еврото да говорят, че това е нещо лошо. А чакалнята гарантира банковата система, нищо повече”, констатира премиерът.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Започна подписката за национален референдум относно еврото (ВИДЕО) 06.02.2020 15:50

    https://www.facebook.com/referendumi.spravedlivost/videos/2704842802956793/ Уведомяваме Ви, че съгласно уведомление до Председателя на 44-тото Народното събрание с вх. № ПГ – 0194-З-8/05.02.2020 г. от 06.02.2020 г. започва подписка за иницииране на Национален референдум за еврото и за реално участие на народа в управлението на държавата в съответствие с предвиденото в Конституцията на Република България и демократичните стандарти на Венецианската комисия, със следните предложения: 1. Желаете ли да бъде запазен българският лев, а България да не влиза във валутния механизъм и да не приема еврото, докато средната работна заплата в страната не достигне средното равнище в Европейския съюз? 2. Желаете ли българският народ да може да инициира национални референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание без ограничение? 3. Желаете ли задължителен национален референдум да се инициира с минимум 50 000 подписа на граждани с избирателни права, събирани в продължение на не повече от 4 месеца? 4. Желаете ли предложението за национален референдум да бъде приемано с обикновено мнозинство на гласувалите, независимо от това колко избиратели са участвали в референдума, така както резултатът от политическите избори се приема независимо от броя на гласувалите в тях? https://www.facebook.com/referendumi.spravedlivost/videos/2704842802956793/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.