Свързани новини

30.01.2020 16:20

Борисов призна истината от 19’: Италия е натиснала за ареста на Нено, не е заради Перник

Видян 6843 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Премиерът Борисов, макари не пряко, призна написаното многократно от 19 минути, че не катастрофата в Перник, а натиск от страна на Италия е станал повод за ареста на Нено Димов. Ако имаше адекватен международен съветник, той сигурно щеше да му е казал, че акциите срещу мафията от Калабрия с износ на боклук за България бяха свързани с изборите в региона миналата неделя, които обаче властта срамно изгуби, разбита с 25% разлика от опозицията.


С това и срокът, който се дава за живот на правителството, чийто премиер Конте прие в София, е с хоризонт май – няма и 4 месеца до датата, когато ще бъдат изгубени още възлови региони. Ето и признанието на Борисов, който очевидно отново е бил подложен на италиански натиск, вече в контекста на поредна предизборна кампания на Ботуша: „Това, което се разпоредихме и се разбрахме, е буквално да ги смажем, ако има такива, които да се възползват от правомощията, които имаме в Европа за свободно движение на товари, защото то е много ясно регламентирано как могат да се движат и с какви сертификати. Така че всеки, който се опита да заобиколи закона... на двамата вътрешни министри ще разпоредим. А можем да въоръжим магистратите да направят много бърза операция и в рамките на седмица от двете страни да се разбере имало ли е някакъв проблем. Имам пълната увереност от премиера Конте, че ще помогне максимум да уточним и да накажем виновните, ако такива има“. Като удар зад врата от госта звучат признанията, чеМВР на Италия поема нелегалния износ на боклук от страната в България, стана ясно на среща в МС между италианския премиер Джузепе Конте и българския му колега Бойко Борисов.



"МВР министърът на Италия поема аферата, за да бъдат прекъснати всички нелегални превози на отпадъци", каза Конте.
Според Борисов може много бързо да се намери кои са фирмите, които внасят незаконните отпадъци. Не става ясно защо това не се е случило до момента, при положение, че проблемът е факт от години, медиите са писали многократно, а поредица негови министри са подписвали разрешенията. В момента дори подготвят ново за ТЕЦ-Брикел от орбитата на олигарха Ковачки, независимо, че той не спазва не само българските, а и европейските разпоредби и отдавна трябваше изобщо да бъде затворен като централа. "Ние ще ги смажем", категоричен бе Борисов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.01.2020 17:54

    без натиск отвън,нашите мафиоти не правят нищо....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион