Свързани новини

16.01.2020 11:34

БСП: ВиК дружествата се превърнаха в партийни каси

Видян 1253 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите се опитват да запушат пробойните, от които вече шурти само мръсотия, коментира депутатът от "БСП за България" пред Канал 3.


"За пореден път се затвърди тенденцията, че това правителство ражда криза след криза и се опитва с необичайни мерки, в случая - арестуването на действащ министър на работното му място, да  запуши пробойните, от които шурти вече не вода, а само мръсотия". Това коментира депутатът от "БСП за България" Иван Иванов пред Канал 3. По думите му, БСП няма очаквания от новия министър, защото мястото му не е там.


"Най-правилното решение, за да може да се излезе от тази правителствена криза, беше правителството да подаде оставка. Надяваме се тя да не прерасне и в парламентарна, а нашият вот на недоверие да бъде подкрепен и да се сложи край на тази агония", каза Иван Иванов.


Според депутата от левицата причините за водната криза са комплексни, а отговорност носят няколко министерства. "През последните десет години, с кратки паузи, Министерството на околната среда и водите и регионалното министерство са управлявани от ГЕРБ или техните коалиционни партньори. Смениха се редица министри и резултатът е налице. Перник не е изолиран случай - предстоят ни подобни неприятни ситуации в редица градове в страната. Това е резултат от многогодишно безхаберие и безстопанственост. Действията на прокуратурата го доказаха",коментира депутатът от левицата. Единственият изход от кризисната ситуация според него е да бъде гласуван вотът на недоверие другата седмица и да дойдат тези, които са в състояние да дадат решение на тези проблеми.


Иван Иванов алармира, че сме свидетели на едно безобразно и партийно управление на ВиК сектора: "В последните години ВиК дружествата се превърнаха в партийни каси, от които се източват средства. Сега те стигнаха до фалит и до състояние, в което не могат да кандидатстват за европейско финансиране", заяви той. Според него целенасочено се е крила информация за ситуацията в Перник  през месеците преди местните избори  в опит да ги спечели кандидатът на ГЕРБ.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.