Свързани новини

11.01.2020 20:03

Путин: Русия ще завърши самостоятелно Северен поток 2

Видян 2422 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще завърши самостоятелно газопровода „Северен поток 2“ до края на настоящата или в началото на следващата година. Това заяви руският президент Владимир Путин след среща в Кремъл с германския канцлер Ангела Меркел, предаде БНР.


На обща пресконференция след преговорите федералният канцлер подчерта на свой ред, че проектът за газопровод е икономически и че въпреки американските санкции Германия ще продължи да го подкрепя, както го е подкрепяла и досега. Меркел добави, че Путин я е информирал за въвеждането в експлоатация на газопровода „Турски поток“ и изрази задоволството си от продължаването на транзита на руски газ през Украйна. 


Двамата лидери обсъдиха и изострянето на обстановката в Близкия изток в резултат на противопоставянето между Иран и Съединените щати. Президентът Путин каза, че се надява да не се стигне до широкомащабни бойни действия. По думите му това би било означавало катастрофа не само за региона, но и за целия свят. Путин и Меркел изразиха общата си подкрепа за многостранното ядрено споразумение с Техеран.


Лидерите на Русия и Германия се обявиха за политическо решение на конфликтите в Сирия и Либия и за прилагане на Минските споразумения в Донбас.


 


В началото на срещата президентът Путин благодари на канцлера Меркел за посещението и добави, че двамата ще се съсредоточат върху обсъждането на най-острите проблеми. Германският канцлер отговори, че е очаквала с нетърпение срещата с руския лидер.


 


Снимка: RT



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които