Свързани новини

31.12.2019 10:12

Втора прокуратура оневини министъра на културата за Ало, Банов съм

Видян 3093 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Втора, по-висшестояща прокуратура оневини министъра на културата Боил Банов по скадала "Ало, Банов съм", пише в. "Сега", като се позовава на постановлението на прокурор Б. Дукова от Апелативната специализирана прокуратура от 19 декември.

Сигналът срещу Банов бе подаден от депутата от БСП Елена Йончева в края на януари. Тя разпространи три записа от телефонни разговори, на които се чува как Банов дава инструкции за печално известния с резултата ремонт на столичното Ларго. Указанието е да се направи така, че изпълнителят да не трябва да плаща поне 700 000 лв. неустойка за забавяне.

Самият Банов тогава се обяви на жертва на рекет.

Започна проверка, която приключи с прокурорско постановление от 11 април, според което няма данни за престъпление. Не е установено и набавяне на имотна облага.

Решението е обжалвано. Григор Здравков от "Антимафия" и лидерът на БСП Корнелия Нинова искат отмяна на постановлението на Специализираната прокуратура и образуване на досъдебно производство. Сега прокурор Дукова обаче потвърждава отказа на по-долната инстанция като обоснован, законосъобразен и правилен. Нейното постановление е издадено ден след клетвата на новия главен прокурор Иван Гешев.
То може да се обжалва пред Върховната касационна прокуратура.

Ремонтът на Ларгото продължи 7 г. и струваше над 15 млн. лева от Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 г." Вторият и третият етап продължиха до пролетта на 2016 г. и включваха консервация на разкопките на открито на главната улица на Антична Сердика и поставянето на стъклени куполи на пл. "Независимост" над разкопките. Те струваха повече от 12,5 млн. лева.
 


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци