Свързани новини

19.12.2019 13:56

Путин: Русия ще продължи транзита на газ към Европа през Украйна

Видян 1642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще продължи транзита на газ към Европа през Украйна, въпреки че този маршрут е по-скъп. Основният въпрос са обемите и условията, при които ще бъде сключен транзитен договор. Това заяви руският президент Владимир Путин на голямата си годишна пресконференция в четвъртък, съобщава ТАСС. В Донбас няма чужди войски, има само местни сили за самоотбрана, които се състоят от местни жители, обяви още Путин. Ако САЩ искат да помогнат на Украйна, нека им дадат пари, а не провеждат политика за здържане на Русия - Путин, подчерта руският президент в годишната си пресконференция, която се провежда за 15-ти път.

"Въпреки изграждането на нови инфраструктурни съоръжения, като "Северен поток", "Северен поток 2"и "Турски поток", ние ще поддържаме транзита през Украйна. Проблемът е в обема на този транзит и условията, при които може да бъде сключен договор", каза Владимир Путин.

В същото време Путин отбеляза, че Русия не се стреми да сключи договор за известно време, за да може по-късно да спре транзита през Украйна. "Това е удобен маршрут. Между другото, украинският маршрут до Европа е по-дълъг от маршрута по Балтийско море. Той е по-дълъг и по-скъп за нас, но все пак е добър, утвърден маршрут до Централна и Южна Европа. Готови сме да го поддържаме", добави руският президент.


В Донбас няма чужди войски, има само местни сили за самоотбрана, които се състоят от местни жители, обяви още Путин. Що се отнася до наемниците, според президента там наистина има наемници. "Има французи и германци, които воюват от двете страни", каза президентът. Той отбеляза, че често му задават въпроса  откъде са дошли танковете и тежката артилерия в Донбас.

"В много горещи точки на света има различни конфликти с използването на танкове и артилерия", каза Путин. "Откъде ги вземат? Очевидно от онези държавни структури, които им съчувстват. Но това е тяхна техника, а не чужда. Искам да обърна вашето внимание на това", подчерта руският президент.

Путин отбеляза, че Киев трябва да установи пряк диалог с Донбас, а опитите за решаване на проблема със сила няма да доведат до нищо.

"Кой е основният проблем сега? Той се крие във факта, че няма желание да се реши проблема в диалог с хората", каза Владимир Путин.

Ако САЩ искат да помогнат на Украйна, нека им дадат пари, а не провеждат политика за здържане на Русия - Путин, подчерта руският президент.


Традиционната годишна пресконференции на Владимир Путин се смята за разбор на годината. Президентът не ограничава журналистите в избора на теми за комуникация. Въпросите засягат различни сфери на вътрешната и външната политика на Русия, понякога и личния живот на държавния глава.



Източник: Гласове



© Sputnik / Alexandr Vilf


 


 

 

 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.