Свързани новини

10.12.2019 12:17

Горбачов с псувни поиска България да съди Живков, разкри руски политик

Видян 5841 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кандидатът за президент на последните избори, депутат в края на СССР, а след това достигнал 2 мандата до зам.-шеф на руския парламент Сергей Бабурин разкри в дискусионно предаване на държавния тв канал РТР неочаквано обстоятелство от нашата история при падането на стария режим.


След като българите изпратиха с благодарности в пенсия Тодор Живков, Горбачов с псувни се обади на наследилия го Петър Младенов и му заповяда да съди и да вкара в затвора стария генерален секретар. Негова беше и идеята за „революцията“ в Румъния и убийството на Чаушеску, които КГБ организира. САЩ чрез държавния им секретар тогава Бейкър ни изпратиха писмо, че не възразяват да се разправяме с президента в Букурещ, даже да се наложи да вкараме войски. Не Чаушеску, а Горбачов беше дал пълна свобода на генералите да нареждат стреляне по демонстрантите, което приписаха после на Чаушеску“, разказа той. В българския казус нещата наистина се развиха така: на 10 ноември 1989 г. ЦК на БКП изрази благодарност на Тодор Живков за дългогодишната му работа, а след това изведнъж на 16 ноември изключи него и обкръжението му от Партията, като впоследствие 78-годишният бивш лидер беше показан в ареста и започна дело срещу него, че раздавал апартаменти без ред на Аня Пенчева и други известни личности. Бабурин разкри още, че разпадането на СССР, за което Русия с нов президент Елцин, Украйна с Кравчук и Беларус с Шушкевич подписват на 8 декември 1991 г., е било подготвено от съюзния държавен глава Горбачов, който малко преди това е разпределил с Лондонския клюб дълга на червената империя между отделните републики в нея. Това е и предизвикало детонацията. За която по-късно той обвини САЩ и колегите си и подаде оставка на 25.12.1991 г., когато и официално най-голямата държава в историята на света престана да съществува.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 11.12.2019 09:08

    Fuck with Горбачов, гледай нашия двор!

  • 002 Anonimen 10.12.2019 16:01

    Да осъдят предателя Горбачов и после следващите разсипници....

  • 001 Anonimen 10.12.2019 12:53

    Ако имаше поне един българин в политбЮрото, България щеше сега да е твърде друга - не боклукчийски кош за рашки, сашки и еврогейове.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак