01/02

Свързани новини

09.12.2019 09:26

43 ИнвестбанкИ в Търговския регистър

Видян 6630 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



43 дружества, записани в Търговския регистър, който гълта десетки милиони и гърми ли гърми, носят името Инвестбанк. Това е уникален случай в световната практика! По закон името би трябвало названието на едно дружество, камо ли на банка, би трябвало да бъде уникално поне за цялата страна и за Европейския съюз дори. Трудна работа ще бъде влизането ни в Европейския банков съюз с такива чудеса от храброст!



Не би биро тревожно, ако не ставаше въпрос за банка №3 по привлечени държавни средства, нищо че е далеч извън десетката по другите показатели в системата и не мина нито българските, нито европейските стрес-тестове.
Още по-голяма е кашата с многото ИнвестбанкИ в София.Повече от една – четвърт от всички дружества с това име са регистрирани в столицата. 12!



Две от тях са с покриващо се дори регионално, та и локално име.Понеже става дума за клон Кракра – това прави нещата да изглеждат още по-странни. Едното е ТБ Инвестбанк АД София Клон Кракра, а другото е АД ТБ Инвестбанк Клон София Кракра.



Не е практика на банките да регистрират всеки свой клон не просто като дружество, а чак като акционерно дружество. Сякаш във всеки има различни акционери.



Други две дружества също са трудно отличими: Акционерна търговска банка Инвестбанк и Търговска банка Инвестбанк, което след последното обновяване на 28 юни тази година е просто Инвестбанк АД.
Ако нямахме информация от пресцентъра на БНБ с кой точно данъчен номер е онова, което е банката с лиценз, нямаше как да знаем правилния отговор.



Защо би ни било важно: ако например ни бяха изчезнали парите, както неведнъж се е случвало – и то с милионни суми на клиенти в Инвестбанк, или имахме друго възражение.
Апропо, при тази сложна и едва ли случайно направена плетеница от дружества,


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби