Свързани новини

05.12.2019 15:33

Радев: НАТО товари социалната ни система

Видян 1505 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Ние сме втората страна в НАТО след САЩ с такъв висок разход за отбрана”, заяви президентът Румен Радев на заключителния си брифинг на срещата на върха на Алианса в Лондон.


„Над 60% от тези средства отиват за модернизация - за купуването на изтребителите Ф-16, с пълно авансово плащане”, напомни президентът.
"Предизвиках дебати за една друга разделителна линия, която изобщо не се обсъжда - че страните се делят на производители и на клиенти, купувачи", каза Радев.Той посочи, че не вижда бъдещето на Алианса този му вид, а като „съюз на партньори, които заедно развиват своята сигурност, високи технологии, и заедно произвеждат военно оборудване”. "Това беше и предложението ми към президента Тръмп", посочи Радев след участието си в работен обяд, на който американският президент покани държавите с разходи за отбрана над 2% от техните БВП.   



"Ако си силна, високотехнологична икономика, която произвежда военно оборудване за своите собствени нужди и за експорт, когато инвестираш в модернизации, всичките пари отиват в твоята икономика, в твоите хора, и не подлагат на натиск социалната система. Но когато си страна с по-слаба икономика и не произвеждаш тези оръжия, 100% от разходите, които даваш за модернизации отиват в богатите страни. За нас това вече наистина е товар, защото натоварва социалните ни системи", коментира държавният глава. Той подчерта, че е споделил откровено с Тръмп, че това задълбочава технологичната и икономическата пропаст между страните членки в някои отношения.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.