Свързани новини

22.11.2019 09:28

Бащата на още едно починало дете обвини лекарите

Видян 2152 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От две години родители търсят отговорност за смъртта на 18-месечно момиченце, сочи репортаж на Nova. Според бащата Георги Георгиев причина за трагедията е некомпетентност на педиатрите от Специализираната детска болница Проф. Иван Митев.


Георгиев разказа, че 18 ноември 2017 г. дъщеричката му Александра е приета в лечебното заведение със съмнения за бронхопневмония. Тя е настанена в интензивното отделение заедно с майка си. Това е поредна хоспитализация за детето, което е родено с генетичен синдром. След един ден обаче момиченцето и майката са изписани и се прибират вкъщи, но състоянието на Александра се влошава.


"На 20-ти ноември детето започна да проявява признаци за сериозно разстройство. Започна да има много изхождания, които продължиха целия ден", разказва Георгиев.


Дежурният лекар в педиатрията успокоил родителите, че „това е нормално за малките деца”, които боледуват. Колежката му от нощната смяна пък преценила, че ако до сутринта не се подобри, ще я транспортират в друга болница.


"При бебетата, след 3 или 4 часа разстройство задължително трябва да се постави система и да започне да се вливат течности венозно. Оправданието им беше, че вените й са твърде тънки и не могат да намерят път", допълни бащата.


След денонощие мъки и силно обезводнено, момиченцето е транспортирано в Трета градска болница. Лекарите там не успяват да спасят живота на Александра.


"В 21-ви век не е нормално, дете, което е в болница, в интензивно отделение, под лекарско наблюдение, да почине от обезводняване. Никой на този свят не може да ме убеди, че не е можело да се направи нищо. Накрая ще ги съди Господ. Аз прошка не мога да им дам. Когато ми я взеха, сърцето ми умря. Аз нямам сърце вече", коментира през сълзи бащата.


След случая на 3-годишния Алекс и вълната сигнали и оплаквания, медиците в Педиатрията отново припомниха, че нямат спешен център. И признават - проблемът не е в частния случай, а в системата на детското здравеопазване като цяло.


Георги и съпругата му пък ще си търсят правата по съдебен път. В петък те запалиха свещ за 3-годишния Александър. Точно две години след като дъщеря им Александра завинаги е останала на 18 месеца.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 стар български лекар, педиатър 22.11.2019 19:43

    Вече е повече от ясно, че за всички заболявания на децата в България са виновни педиатрите...най-правилното действие е да бъдат уволнени незабавно...или пенсионирани с минимална пенсия...а лечението на децата да се провежда от най-начетените Гугълно родители,роднини, приятели, адвокати, журналисти и прочие всесведующи...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева