Свързани новини

18.11.2019 16:20

Русия върна 3-те катера на Киев след година арест

Видян 1458 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Трите украински военни съда, които бяха задържани от руските власти, заедно с екипажите им в опит за нелегално преминаване на Креченския проток, откъм града Керч, който е в пределите на Руската федерация от другата страна на Крим, бяха върнати на Киев, обявиха властите в Москва. Това става седмица преди на 25 ноември да се навърши година от инцидента между Черно и Азовско море. Външното министерство обясни, че те са били държани като доказателство при криминалното дело срещу военнослужещите за незаконно преминаване на държавната граница на страната и Русия се надява никога повече да няма „провокации по подобен маниер“. Екипажите вече бяха разменени по руско-украинско споразумение за обмен на затворници. Това пък беше договорено на 7 септември в разговори между президентите Путин и Зеленский.



Всички действия са с цел постигане на окончателно споразумение за бъдещето на Донбас като автономен район в рамките на Украйна, което се очаква да бъде сключено на 9 декември в Париж. Там се събират трите държави наблюдатели и гаранти от т.нар. Нормандски формат: Русия, Германия и Франция, чиито решения изпълняват страните в конфликта: Украйна и двете самообявили се републики - ДНР и ЛНР. До 31 декември Киев има задължението, което не е изпълнил вече 5 години да установи със закон постоянен специален статут, по същество автономия, на Донецка и Луганска област с тяхното близо 5-милионно рускоезично население. Страните в конфликта вече започнаха изтегляне на тежките въоръжения от „зоната на съприкосновение“, въпреки протестите срещу президента Зеленский. Автор на последните споразумения е немският президент Щайнмайер, чиято воля Киев е длъжен да изпълни.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева