Свързани новини

05.11.2019 16:38

Борисов: ЕС да се бръкне за кохезията

Видян 1168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"Амбициите на ЕС да бъде глобален лидер следва да бъдат подкрепени с необходимите средства", заяви българският премиер Бойко Борисов по време на пленарната сесия на Срещата на високо равнище на групата Приятели на кохезията, която се провежда в Прага, съобщиха от пресцентъра на МС.



В чешката столица се събраха лидерите на 17-те държави членки на ЕС, които формират групата, за да изпратят силно послание за значимостта на Кохезионната политика с оглед на наближаването на последната фаза от преговорите на финансовата рамка за 2021-2027 г. В хода на срещата Борисов и европейски лидери приеха декларация в подкрепа на Кохезионната политика.



Припомняме, че от ЕК вече предложиха налагане на санкции с рязане на фондове при недобро правосъдие и корупция в държавите-членки, каквото е положението при нас. От Брюксел заявиха за очаквани съкращения на бюджета за следващия програмен период 2021 – 2027 г., които са скастряне със 7% на кохезионните фондове, с 5% на селскостопанските субсидии, с 4% на директните плащания, при увеличаване на 1,1% от БВП на членския внос на страните.



Според Борисов обаче амбициите на ЕС за лидерство означават и осигуряване на адекватно финансиране на Кохезионната и Общата селскостопанска политика, които най-добре демонстрират резултатите от европейските инвестиции. Той изтъкна, че е нужно внимание към развитието на най-бедните, изоставащи европейски региони. "Такива региони, с БВП под 50% от средното за ЕС, има не само в България и считам, че е от общ интерес те да бъдат подкрепени", добави още той. 






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв