Свързани новини

05.11.2019 14:36

Съдът оправда зам.-министъра на транспорта Ангел Попов за измама

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов е оправдан по делото за измама, което започна срещу него миналата година. Това е решил състав на Софийския районен съд (СРС) с председател Цветелина Михайлова, съобщи "Лекс", но мотивите към присъдата още не са изготвени.


 


Преди година съдът отказа и да отстрани Попов от поста му, който той зае като номинация на "Обединени патриоти". Назначението му предизвика недоволство в част от средите на превозвачите, а от БСП го обвиняваха, че е изнудвал бранша, но в крайна сметка той запази поста си.


 


Прокуратурата започна разследване през 2017 г. и година по-късно го предаде на съд за това, че през 2012 г. е измамил собственик на транспортна фирма. Според обвинението Попов му казал, че срещу 8000 евро служители от транспортното министерство ще уредят компанията му да получи четири разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.


 


Тогава Попов нямал нищо общо с работната група в министерството, която била упълномощена да разпределя този вид разрешителни и затова той беше обвинен в измама. Прокуратурата твърдеше в хода на делото, че подсъдимият е създал невярно впечатление у управителя на фирмата, че може да повлияе върху решението на работната група, като предаде различни суми на някои от членовете ѝ. Оказа се обаче, че посочените от Попов лица въобще не са били част от въпросната работна група.


 


"Няма свидетели, няма белязани пари, няма никакви доказателства. Има един човек, който е с доста сериозна слабост към алкохола, който е подал сигнал, когато Ангел Попов е назначен за зам.-министър", защити го пък лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Попов през цялото време казваше, че е невинен и това ще бъде доказано в съда.


 


Присъдата на СРС обаче не е окончателна и прокуратурата може да я протестира в Софийския градски съд.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак