Свързани новини

05.11.2019 16:27

Нова афера с бг камион пълен с мигранти

Видян 2111 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  
Гръцката полиция откри 41 мигранти, мъже и момчета, скрити в хладилен камион с българска регистрация, пътуващ по автомагистрала в Северна Гърция, след като най-вероятно е влязъл в страната от съседна Турция, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Поредната афера с нелегално превозвани чужденци, в която има българска следа идва в потвърждение на написаното от френския Фигаро на 25 октомври, който заклейми България „хъб за трафик на хора“, осъществяван от „българската мафия, която е най-опасна“. Подобно е и мнението на властта в Париж за България.
Не е ясно точно къде и кога в България е регистриран камионът, но от кадри на гръцки медии се вижда, че возилото е с пазарджишка регистрация. По неофициална информация на БНТ това е направено на името на транспортна фирма. Търговският регистър обаче показва, че фирмите с такова име в България са две - в Пазарджик и в София.
Собствениците на пазарджишката фирма отрекоха камионът да е техен и заявиха, че нямат ТИР с хладилна инсталация. Оттам препратиха журналистите към другата фирма с това име, която се намира в столицата. Според регистъра тя би трябвало да се намира в жилищен блок в квартал Илинден. На адреса обаче не отговаря никой.
Мигрантите, повечето от Афганистан, са живи и невредими, съобщи полицейски представител, като добави, че хладилната система на камиона не е била включена. Освен афганистанците в камиона е имало и един иранец и един сириец, а шестима от мигрантите били непълнолетни.
Полицията съобщи, че осем мигранти от камиона са имали дихателни проблеми, но другите нямали оплаквания.
Полицията спряла камиона близо до град Ксанти за рутинна проверка. Шофьорът, 40-годишен грузинец, бил арестуван, а мигрантите - отведени в близкото полицейско управление за идентификация.
През октомври близо до Лондон в хладилен камион бяха намерени телата на 39 мигранти. Камионът е с българска регистрация, но е собственост на ирландска гражданка и не се е връщал в България от 2017 година.
Британската полиция обвини шофьора на камиона 25- годишния северноирландец Морис (Мо) Робинсън за непредумишлено убийство. Той ще отговаря пред съда за трафик на хора, подпомагане на нелегална имиграция и пране на пари.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.