Свързани новини

29.10.2019 18:00

Украинец подслушал Тръмп за разговора със Зеленский

Видян 3194 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Подполковникът на американска служба Александър Виндман, на снимката – с очилата до брат си Евгени, също подполковник, е човекът, който е подслушал – никой не се интересува дали законно, и е докладвал за разговора на президента Доналд Тръмп с киевския му колега Владимир Зеленский, който заплашва с предсрочно отстраняване държавния глава на Щатите. Според него „разговорът бил предизвикващ американските интереси и затова го докладвал на началника си“. Оттам тръгнала и цялата история. Така я представя в челния си материал Ню Йорк Таймс, близък до Демократическата партия всекидневник, написал само едно положително нещо за Тръмп до момента: цитат на съоснователя на 19 минути след инаугурацията на президента преди близо 3 години.



Александър С. Виндман и неговият близнак Евгени са 3-годишни, когато напускат родината си Украйна с техния баща и баба им по съветската програма за еврейска емиграция. Носят куфари и 750 долара, заедно с много надежди за по-добър живот в САЩ, почти като Работническо дело от 1984 г. описва казуса им НЙТ.



„През 40-те години оттогава става учен, дипломат, декориран подполковник от американската армия с образование от Харвард като експерт по Украйна в Съвета за национална сигурност на Белия дом“, пише още НЙТ.
Във вторник той бе разкрит заради първото му свидетелство по разследването за импийчмънт срещу президента на САЩ.



Според НЙТ свидетелството на Виндман, 44-годишен, ще бъде една от повратните точки на цялото дело. Незнайно откъде вестникът знае, че свидетелят „планира да каже на разследващите, че не смята за редно Тръмп да натиска украинския лидер да дълбае в мърсотията на негови политически съперници по време на юлския телефонен разговор, което го накарало да се почувства длъжен да рапортува за разговора на адвоката на Белия дом, страхувайки се от опасност за националната сигурност“.



Всъщност, публикуваната стенограма показва, че тази версия е силно преувеличена, тъй като Тръмп просто пита Зеленский какво става по случая за потулването на корупция за 3,1 млн.долара от Джо Байдън, по онова време вицепрезидент на Обама, и натиск връху киевските власти за прекратяване на арзследване срещу провинила се и станала обект на прокурорска проверка украинска компания, в която неговият син е в борда на директорите. Байдън и синът му не крият, че са се облагодетествали с огромната сума и логиката е разследването да бъде именно срещу тях за доказана корупция. Още повече, Байдън поставя като условие на тогавашния президент Порошенко да уволни главния прокурор в Киев или страната му да изгуби американска военна помощ за 1 млрд.долара. Класическа злоупотреба с власт и вмешателство във вътрешните работи на суверенна държава. Прокурорът е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.