Свързани новини

21.10.2019 13:12

Ердоган: Западът застава на страната на терористите

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главата на Чечня Рамзан Кадиров заяви, че неговата република има готовност да се противопостави на бойците от терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД) в случай, че те успеят да избягат в Северен Кавказ след плена си в Сирия. Заявлението на Кадиров бе направено на фона на постъпващите от Сирия съобщения за бягството на част от джиадистите от ИД с техните семейства от затворите в североизточната част на арабската република заради отказа на атакуваните от турската армия кюрдски формирования да охраняват намиращите се в плен терористи, предава руската агенция EA Daily.



„Чеченската република е готова да обезпечи сигурността в нашия регион, имаме подготвен спецподразделения. Ние не сме тези, които бяхме през 1999 година... Ще ги приемем с удоволствие, но в театъра или гробищата. Все още не е ясно за къде ще им дадем билети“, иронизира главата на Чечения в ефира на Первий канал, предаде Фокус.



Освен това той разкритикува остро политиката на западните страни, която, според него, способства съществуването на терористичните организации. Кадиров е убеден, че става въпрос не за обикновени ислямисти, „които са поискали да образуват своя държава“, а за хора, подготвени от западните спецслужби.



„Да, те се разбягаха в Сирия, но така или иначе техните стопани ще ги съберат и ще ги използват срещу нас. Те са получили задача от Америка, Запада и Европа да развалят нашата суверенна държава“, уверен е главата на Чечня.
Кадиров предаде и думите на местните жители на севернокавказката република, които служат в Сирия. Както казват те, жителите на Арабската република „със сълзи на очи“ се приближават до руските войници и ги молят да не напускат страната.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци