Свързани новини

16.10.2019 12:04

Путин покани Ердоган в Русия

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона за конфликта в Сирия с турския си колега Реджеп Ердоган и го покани в Русия "в следващите дни". Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред агенция Риа Новости, че посещението на Ердоган може да се осъществи "преди края на октомври", без да дава допълнителни подробности.


„Поканата беше приета", се казва в изявление на Кремъл и се добавя, че двамата лидери подчертават "необходимостта да се предотврати конфликт между турски и сирийски части в Северна Сирия".


В хода на телефонния разговор, иницииран от Турция, двамата лидери са подчертали желанието си да се съхрани териториалната цялост на Сирийската република, добавя Кремъл.


Анкара започна преди седмица военна операция в Северна Сирия, насочена срещу сирийската кюрдска милиция на Отрядите за народна защита (YPG), съюзници на Запада в борбата срещу джихадистите. Във вторник силите на режима на Башар ал Асад започнаха да се разполагат в части от Северна Сирия, които бяха извън техния контрол, по силата на на споразумение с кюрдските власти в Сирия за сдържане на турското настъпление.


Във вторник американският президент Доналд Тръмп призова за "прекратяване на огъня" в Северна Сирия. Ердоган обаче категорично отхвърли предложението на САЩ за примирие.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете