Свързани новини

27.03.2009 13:12

Станишев: "Има подозрения експертът на ГЕРБ да е източвал ДДС!"

Видян 1850 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има сериозни основания и подозрения, че Тошко Тодоров икономическият експерт на ГЕРБ, който участваше в дебата между премиера и Бойко Борисов, че е прикривал източване на ДДС, като ръководител на НАП в Добрич!". Това заяви премиерът Станишев след участието си в парламентарния контрол, предаде БГНЕС. "Би трябвало да направим ясна проверка, ако това е така и "експертът", който би трябвало да противодейства на източването на ДДС, да бъде заподозрян в същото, е неприемливо, поясни премиерът. Той допълни, че веднага след като Петко Сертов, председателят на ДАНС, се завърне от командировка в края на тази седмица, той ще поиска доклад от него по този въпрос. За Сергей Станишев не представлява интерес експертното му участие в дебата, а "нещата опират до личния морал на един служител на държавна структура, която има отношение към сигурността на страната". Премиерът запита кое е по-важно за него: Конституцията на републиката свързана с деполитизацията на подобни институции (ДАНС) или устава на партия ГЕРБ. "Наистина искам да припомня, че самият Борисов напусна МВР през 1991 г. ако не се лъжа, точно защото не беше съгласен с деполитизацията, каза премиерът.
Призовавам медиите да не вярват на слухове, заяви премиерът след запитване дали МВР няма да фалира. Министерството на вътрешните работи е ключова институция в държавата, подчерта той и неговите служители - българските полицаи трябва да бъдат мотивирани и осигурени по максимално добрия начин. Той отново припомни, че се намираме в трудната ситуация на световната икономическа и финансова криза и че това се отразява на българската икономика и постъпленията в бюджета. "Но заплащането на българските учители, на българските полицаи, на медицинските сестри е първи приоритет на държавата от гледна точка на функционирането на институциите", убедено каза той.
Станишев настоя, че ще се търсят всички възможности не само за изплащането на всичко полагащо се на служителите, което естествено ще бъде направено, но ще се търсят и начини за допълнително укрепване на МВР и за стимулиране работата на полицаите в България. Премиерът отговори и на въпроса дали не смята, че подпомагането от страна на правителството на общините ръководени от ГЕРБ е с по-малък дял. "Броят на общините, в които ГЕРБ управлява е значително по-малък пропорционално в сравнение с другите, които са доминирани от други политически сили", поясни Станишев. Премиерът не е гледал в предоставения му списък партийната оцветеност на една или друга община и там има доста управлявани от десницата като посочи Монтана, Велико Търново, Сливен. А Столична община от кого се управлява, риторично запита той. "Не търсете под вола теле, защото го няма", заключи премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови