Свързани новини

28.09.2019 09:00

МВнР на Русия: САЩ пазят терористите в Сирия

Видян 2078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въвеждайки нови санкции, които възпрепятстват доставката на гориво за руските военни в Сирия, САЩ се стремят да попречат на пълното изкореняване на тероризма в тази държава. Това се казва в разпространен в петък коментар на Министерството на външните работи на Русия, предава ТАСС, цитирана от Фокус.


„Сега маските окончателно паднаха – става въпрос за откровен стремеж да се попречи на пълното изкореняване на терористите от сирийската земя“, подчертават от ведомството в коментар относно нововъведените ограничителни мерки на Вашингтон.


От руското външно министерство казват, че борбата с терористичната заплаха в Сирия ще продължи, независимо че САЩ покровителстват екстремистите и окупират незаконно част от територията на страната, „възпрепятствайки прекратяването на сирийския конфликт“. От там, също така, решително осъдиха налагането на санкции.


„Руската страна отдавна отбелязва със загриженост, че Вашингтон „покровителства“ терористите от Джабхат ан Нусра и „Хаят Тахрир аш Шам“, снабдявайки ги с всичко необходимо и се опитва да ги прикрие от ударите, въпреки че те са преки наследници на Ал Кайда и са общопризнати като терористични организации“, добавят от Москва. „Въвеждайки санкции срещу руската компания „Совфрахт“ през 2016 г., която осигурява доставката на гориво в Сирия и като впоследствие блокира значителна сума от средствата й (между другото, те все още не са върнати, т.е. са откраднати), американските власти освен това това се прикриваха с позоваването на желанието да се окаже натиск върху Русия в Кримската контекст“.


Както констатират от МВнР на Русия, санкциите, които американската администрация е въвела в четвъртък, са 75-тите, откакто САЩ са започнали да разрушават отношенията между Москва и Вашингтон през 2011 година.


„Оттогава американските инициатори на санкционния натиск над Русия не постигнаха никакви резултати“, резюмират руските дипломати. „Този път може да се каже, че са надминали себе си в собственото си безразсъдство“.


Американската администрация в четвъртък включи в черния списък пет кораба, една компания и три физически лица за доставка на гориво в Сирия за руските въоръжени сили.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и