Свързани новини

26.09.2019 15:29

Ананиев: Повече пари за здраве догодина

Видян 1508 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Със сигурност ще бъдат повече парите за здраве догодина”, заяви пред журналисти здравният министърът Кирил Ананиев. „Това мога да ви го обещая още сега", подчерта той. Коментарът му идва по повод на подадените на 21 колективни оставки на медицинските сестри от болница Токуда, на няколко сестри от болницата в Карлово и за предстоя протест на здравните специалисти.


Министърът свиква извънредна среща с шефове на болници, на които да се обсъдят мерки, предвид критичната ситуация в здравеопазването и  масовите оставки.


Информацията, с която разполагат медиите, разполага и министъра за колективните оставки на сестрите, защото „източникът на информация е един и същ”, посочи министърът.


Ананиев възнамерява да покани на среща ръководството на Токуда, за да разбере какви са истинските причини за колективните оставки.  Той отчете, че има проблем и в болницата в Карлово, но иска да го чуе от  шафа на болницата, тъй като пристигала разнопосочна информация.


Министърът-счетоводител обаче така и не каза колко повече пари за здраве ще има от догодина. Но те щели да бъдат използвани за НАТ технологиите, за трансплантациите, за претрансплантационния период и следтрансплантационния период, за заплащане на трансплатанционните екипи и други. Ананиев все още не разполага и с анализа коя болница с колко пари е увеличила заплатите, тъй като до края на септември трябвало да получи резултатите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които