Свързани новини

17.09.2019 12:17

Тръмп: САЩ искат да избегнат война с Иран

Видян 1305 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати не искат война с Иран, заяви американският президентът Доналд Тръмп. Пред журналисти той обяви, че е възможно Иран да стои зад атаката срещу Саудитска Арабия през уикенда.

„Казах, че мислим, че знаем кой е отговорен за атаките. Но не съм посочвал никого. Изглежда обаче, че е бил Иран“.

Според него петролът не е поскъпнал чак толкова много след нападенията срещу саудитските петролни съоръжения, предаде БНР.

Тръмп добави, че Съединените щати имат различни варианти за ответни действия след нападенията, но не уточни какви са те. Възможно е САЩ да помогнат на Саудитска Арабия, добави американският президент, както и уточни, че това не означава, че Вашингтон е обещал закрила на Рияд.

По-рано американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че няма доказателства, че атаката срещу петролните инсталации е извършена от йеменски бунтовници и обвини директно Техеран за нападението.

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената на Конгреса на Съединените щати Мич Макконъл също обвини Иран за нападенията през уикенда срещу петролни съоръжения в Саудитска Арабия и поиска международни ответни действия, предаде Ройтерс.

Много сенатори и членове на Камарата на представителите побързаха да отправят обвинения към Иран, следвайки примера на президента. Те обаче се отнесоха сдържано към възможността за американски военни действия, особено преди да имат пълна яснота за извършителя на атаките, посочва Ройтерс. Законодатели подчертаха, че Конгресът, а не президентът, има правото да обявява война и предупредиха да не се предприемат никакви прибързани военни действия.


Снимка: ЕПА


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате