Свързани новини

16.09.2019 11:19

Радев: Българското училище е храм на знанието и свято място

Видян 1151 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българското училище не е само храм на знанието, а и святото място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности. Това каза президентът Румен Радев по време на откриването на учебната година в столичното 18-то СОУ „Уилям Гладстон“, предаде „Фокус“. Президентът благодари за поканата и възможността да сподели вълнението от съкровения ден, в който първият училищен звънец отеква в цяла България.


„Това е денят, в който нашите деца отново прекрачват прага на училището за да поемат по светлия път на знанието. Поколение след поколение жадният за просвещение българин предава този скъп завет на своите деца. Знам, че най-вълнуващ е денят за всички първокласници, а той е и не по-малко вълнуващ за техните родители“, каза още той.


Румен Радев добави, че ако искаме училищата ни да бъдат конкурентоспособни в условията на новия свят, те трябва да бъдат подкрепяни както от институциите, така и от цялото общество.


„Училищата трябва да имат прогресивни учебни планове и програми, както и модерна образователна инфраструктура, да пазят и развиват своите традиции, да имат ерудиран и вдъхновен преподавателски състав и да се ползват с подкрепата на родителите“, добави той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.