Свързани новини

12.09.2019 09:59

Емилиян Гебрев: С Малофеев, Решетников и Малинов не съм се срещал

Видян 1278 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев смята, че разследването за шпионаж срещи Николай Малинов, в което бе замесено и неговото име, разкрива подробности за опита за покушение срещу него.

Според изнесената от прокуратурата информация,една от целите на участниците в шпионския скандал е била определени предприятия да не попадат в „български ръце”, а това „съвпада с периода, когато заявих намерението си за законно да придобия „Дунарит”, заяви Гебрев в студиото на „Тази сутрин”, отбелязвайки, че неговата фирма „Емко” не е чуждестранна.

„Кои са другите фирми, които искат да придобият „Дунарит”? Всичките са чуждестранни фирми", заяви бизнесменът, който отбеляза, че много от тях вече ги „няма в правния свят” и дори не може да им се платят парите по делата, които са завели за предприятието.

Гебрев категорично отрича да е шпионирал в полза на чужда държава и да е обслужвал чужди интереси.

Гебрев разкри, че се е обърнал към главния прокурор Цацаров, зяа да се поднови разследването по опита за покушение срещу него и сина му, но вече година няма отговор.

„С Малофеев, Решетников и Малинов от рождението си досега не съм се срещал. С господин Цветан Василев и КТБ нямам никакъв бизнес”, категоричен е Гебрев, който допълни, че се е срещал с банкера „ 3-4 пъти за по няколко минути”, но не са имали общ бизнес.

„Всички в страната знаят кой е Василев”, отбеляза Гебрев.

Държавата трябва да обърне по-сериозно внимание на оръжейния сектор, който е стратегически, смята бизнесменът, но не вярва, че решението е в национализацията на „Дунарит”, тъй като „не сме  1947 г.”.

Гебрев заяви, че всичко, случващо се около него, е натиск и репресия, за да се пречи на бизнеса му. Като пример посочи, че съдът е наредил да се впише увеличаване на капитала  на „Дунарит”, но Търговският регистър още не го е направил.

Като натиск бизнесменът определя и разследването за пране на пари, което се води срещу него.

„Става въпрос за пари, които са дадени през 2005 г., как тогава Агенцията по приватизация не е разбрала, че не са чисти?”, отбелязва бизнесменът и заяви, че не знае какво става с разследването в момента.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни