Свързани новини

11.09.2019 22:09

ТАСС: Борисов не свързва шпионския скандал с връзките с Русия

Видян 2572 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отношенията с Русия и скандалът около шпионажа на лидера на българското движение Русофили Николай Малинов не могат да бъдат свързани помежду си, обяви в началото на правителственото заседание премиерът на България Бойко Борисов, предаде ТАСС.


“Те се опитват да поставят този шпионски скандал в плоскоста на отношенията  ни с Русия. Не виждам причина да се свързват едното с друго. Когато се случи нещо, с което не сме съгласни, Министерството на външните работи реагира. Второ, когато руските олигарси се опитват да реализират проекти в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс и други, нашите специални служби работят съвместно с други служби и прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този процес", заяви Борисов.


 Той подчерта, че България в своята политика се ръководи от ЕС и НАТО.Във вторник главният прокурор на България Сотир Цацаров заяви, че Малинов е обвинен в шпионаж. Според Цацаров лидерът на движението събира данни за българската вътрешна и външна политика, в частност в интерес на обществото на Двуглавия орел и на Руския институт за стратегически изследвания, които са базирани на територията на Руската федерация. Прокуратурата смята, че обвиняемият е работил срещу интересите на България и се стреми да промени политическия вектор на развитието на страната от западен към руски.


Малинов сега е на свобода под гаранция. За него са депозирани 50 хил. лева (около 25 хил. Евро).


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 професор Драгомир Доганов 12.09.2019 14:52

    Още един русофил е бил арестуван за кратко по разследването за „руски шпиони“. Това е Добри Божилов – автор на бестселъра на 2019 – „Задругата“. Той е прекарал около 45 минути в Специализираната прокуратура, и е бил разпитван лично от Иван Гешев. Причината за ареста е, че се разследват не само директни „шпионски действия“, но и „други дейности от хибридната активност на Русия, вкл. книги, списания, предавания и пр., които създават позитивен образ на Русия“. В „Задругата“ образът на Русия наистина е позитивен, макар това да не е централна тема. Става дума за ролята и в освобождението то турско робство, и за първата успешна руско-турска война, по времето на императрица Екатерина. Това е преди 250 години. След разпита, Божилов е бил освободен, след като уведомил Гешев, че вечерта – в 19 ч. има представяне на тазгодишната „Алея на книгата“. Ако отстъства от там, поради арест, би се получил скандал в литературните среди

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за