Свързани новини

27.08.2019 12:22

ГЕРБ и СДС се споразумяха за общо участие на местните избори

Видян 1454 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подписа предизборно споразумение за общо участие на местните избори със СДС. Подписването на споразумението стана в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова.


„Специално за София, мисля, че ще бъдат много подли тези избори и те ще бъдат подли не заради друго, а заради установената практика да се прилепват колегите от БСП към някой кандидат, за който впоследствие да говорят, ако е успешен, че е техният кандидат спечелил, ако е неуспешен, да бягат от него като дявол от тамян. И казват ние само подкрепихме. Какво значи за една партия, която непрекъснато… и политически партии искат партийни субсидии и все са им малко, да не издигат свой кандидат в голям град“, каза Борисов. По думите на Йорданка Фандъкова обединението на новата и старата десница е не само необходимо, но и много важно. „Защото по този начин отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм, с отговорност, с желание да продължим промяната на българските общини, отговорност, защото е много важно днес пред българските граждани всички, които се предлагат да управляват общините, да е ясно кой точно стои зад тях. Така че с това обединение смятам, че ние ясно показваме нашите кандидати с желанието си да работят за общините“, добави тя.


Споразумението не е централно и национално, уточни лидерът на СДС Румен Христов, като изрази надежди с ГЕРБ да постигнат договореност за големите общини в България, които са знакови и за десните като София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.


"Дясното управлява по-добре и трябва да продължи да управлява не само България, но и общините", коментира Румен Христов.


Източник: БНР


Снимка:  БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион