Свързани новини

23.03.2009 16:53

Такса „паяк“ може да стане 70 лв.

Видян 2364 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 70 лв. може да стигне таксата за принудително преместване на паркиран неправилно автомобил, научи 19`. По рекапитулацията на „Паркинги и гаражи“ толкова струвало репатрирането на возило до наказателния паркинг, твърдят запознати.


Шефът на транспортната комисия към общината Радослав Тошев потвърди пред вестника, че цените за заскобяването на автомобилите и вдигането с паяк са приети през 1999 г. от тогавашната транспортна комисия в СОС и до днес не са актуализирани. Те са – 9,90 лв. за поставяне на скоба и 29.00 лв. за наказателен паркинг.


По думите му цените трябва да бъдат актуализирани. Очаква се въпросът за това да бъде обсъден още днес на заседанието ресорната комисия, каза Тошев. Той обаче не се ангажира с конкретни цифри. Каза само, че наказателните такси от една страна трябва да могат да се плащат от хората, както и да имат мобилизиращ ефект за шофьорите.


Във връзка с предложенията на ДСБ за промени в наредбата за движение Тошев коментира, че в предложението на съветниците има ценни идеи, които ще бъдат обсъдени в комисия. Той обаче изрази несъгласие с мнението на общинския съветник от ДСБ Вили Лилков, че „Паркинги и гаражи“ вдигат незаконно коли със скоби. Според наредбата т. нар. заскобен автомобил може да престои в синята зона до 2 часа, след което трябва да бъде преместен. Това е необходимо, защото „зоната“ трябва да се ползва от повече автомобили, аргументира се той.


Във връзка с предложението да се извършва денонощен контрол над паркирането в София Тошев отбеляза, че и сега вечер работели два „паяка“. При нов регламент вероятно щяло да се наложи купуването на още такива автомобили, допълни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей