Свързани новини

02.08.2019 20:16

Борисов: Държавата дава по 300 лв. на двор

Видян 2978 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По 300 лева на двор за дезинфекция за всеки стопанин, който ликвидира домашното си прасе доброволно, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата с кметовете от област Пазарджик. 75% от компенсацията ще дойде от Брюксел, а останалото от държавата.


“На никой не му е приятно. Това е все едно да протестираме срещу рак. Две години успявахме да я овладеем, но сега не. Всички тези хора, 30 години всички институти не могат да намерят ваксина”, каза Борисов, съобщи Нова тв.


Умъртвяването на животните остава до 11 август в граничните области.


"Като излязат и кажат: "Убиват здрави животни". Те са здрави днес. Имаме огромна популация на диви прасета. И намаляването на популацията не знам как ще стане това. Искате 31 декември, оставям ви 31 декември. Всички тези хора с 20 000 работници, ще бъдат компенсирани 75% от Брюксел, другото от данъкоплатците, подчерта премиерът. Разбрахме се, че срокът се удължава с една седмица. Бизнесът се задължава догодина да даде прасета, а ние сме задължени да дадем по 300 лева на двор, за да се възстановят щетите. Каквото си решат", каза още Бойко Борисов.


Премиерът коментира и избора на нов главен прокурор: "Във всички сфери се развиваме добре. Всички показатели са добре. Прокуратурата е независима институция. Аз не се меся в тяхната работа. Представете си, че издигна кандидат за прокурор, както каза Нинова.  Ами ако го изберат? Аз не се меся. Аз можеше да се намеся само с мой кандидат по закон. Прокурорите избират прокурори, съдиите – съдиите. Считам, че трябва да отпадне закона министърът на правосъдието да предлага кандидат за прокурор. Аз не предлагам никого, който стане – той", каза Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и