Свързани новини

31.07.2019 14:27

Парламентът прие оставката на шефа на КПКОНПИ

Видян 1726 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със 120 гласа „за“, 3-ма „против“ и трима въздържали се, парламентът освободи Пламен Георгиев от председателския пост на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Самият Георгиев се появи в парламента по искане на парламентарната група на БСП, но не бе изслушан, както искаха социалистите, предаде БНР.


Преди това депутати изложиха виждания по подадената оставка на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев.


От БСП определиха процедурата като “недопустима“, защото според социалистите въпросната оставка не е разгледана от ресорната комисия, а се раздава на листчета в пленарната зала. И припомниха, че са искали оставката на Георгиев и неговия заместник още от 4-ти април.


Депутатът Крум Зарков посочи:


"Не мислите ли, че е редно човекът, който вие защитавате, човекът, срещу който ние се противопоставяхме, поне да му дадете шанс да дойде и да каже какво е свършил и какво не. За съжаление всичко това показва, че към тези постове се гледа само като на капии, капии, които един разрушава и друг овладява. Ние в това няма да участваме и се потвърждава още една тенденция за специалните органи, които ще преборят корупцията, всеки път едно и също - евродоклад, институция, скандал, оставка, евродоклад. Аман!".


Представители на БСП настояха Георгиев да дойде в парламента и да обясни мотивите за своята оставка и това бе прието от депутатите. Последва словесна престрелка между председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, Филип Попов от БСП и председателя на парламента Цвета Караянчева:


"Процедурата ми е по начина на водене, защото допуснахте да се гласува поканване на Пламен Георгиев, който е направил лично волеизявление с подаване на оставка. По принцип досега такава процедура не се прави, а просто се кани въпросното лице по искане на колегите от “БСП за България“, каза Дариткова.


Филип Попов от БСП посочи:


"Моля, направете справка с нашия правилник. Когато Народното събрание приеме решение, всички граждани на Република България са задължени да дойдат тук, вие защо гласувахте "за".


Председателя на парламента разясни:


"Подаване на оставка, това е лично волеизявление. Господин Георгиев е подал оставка, комисията е приела неговата оставка, ние го каним да дойде в залата, продължаваме с разискванията“.


Караянчева даде 10-минутна почивка заради създалия се казус. Очаква се Пламен Георгиев да дойде в парламента.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион