Свързани новини

25.07.2019 09:46

Нинова: Гуцанов записвал мъртви души като членове на БСП във Варна

Видян 2352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ИБ на БСП свали доверието си от варненския лидер на партията Борислав Гуцанов по волята на варненските социалисти, които от 2013 година досега са изпратили 54 жалби срещу Гуцанов. Под тях са се подписали 550 социалисти. Това е по времето на трима председатели на БСП, двама от които досега не се реагирали на тези сигнали. Жаблите срещу Гуцанов са за подправяне на членската маса във Варна, за добявяне на хора, които са починали, да вписване в редиците на БСП на имена, които липсват в ГРАО. Гуцанов е записвал мъртви души като членове на БСП, попълвал редиците на партията с фалшиви членове. Тези скандални данни изнесе лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по БТВ, в отговор на въпроса какво става във варненската организация на БСП.


 


Тя обясни, че е мълчала досега от уважение към членовете на БСП, но нейното  мълчание понякога се тълкува превратно и затова е решила да изнесе истината за БСП и лидера ѝ във Варна.


Нинова посочи още:  Гуцанов е гласувал сделки с ГЕРБ, той подкрепя модела срещу който се борим, той има икономически зависимости. Социалисти отдавна казват: Вземете мерки! Той използва партията за лични цели. Ние от три години казваме, че искаме да променим този модел. Никой няма да ни повярва, като гледат какво се случва във Варна. Затова свалихме доверието си от него.


Искаме да отидем на тези избори със сигнал към варненци - да привлечем доверие като започнем да се чистим от себе си, посочи Нинова.


Председател на предизборания щаб е Кирил Добрев, каза още тя.


СДЕЛКАТА ЗА Ф-16 Е ТВЪРДЕ СКЪПА ЗА БЪЛГАРИЯ


Сделката за новите изтребители за армията е твърде скъпа за България, коментира Нинова. И поясни: Нашата партия има решение за модернизация до 2% от БВП. Крайният резултат надвишава многократно тази цена.


"Тези самолети не са дооборудвани окончателно. Вероятно, за да свали цената, правителството се е отказвало от брой ракети и т.н. Друг наш аргумент срещу сделката е загърбването на европейските ни партньори, които бяха дали оферти.


Освен това, новият дълг, който се взема, за да се платят изтребителите, ще се плаща от целия български народ години наред. Какво значи изказването на премиера "Плащам ги накуп, защото ми омръзна да плащам борчове"? Ти оставяш дългове на целия български народ, като вземаш заем. Задължаваш целия народ да ти плаща дълговете. Цялото изказване "Настоях да платим накуп за изтребителите" е против българския интерес", подчерта Нинова.


ФИРМИ ДА ФИНАНСИРАТ ПАРТИИ Е КРАЧКА НАЗАД


По думите ѝ законовите промени, с които се позволява на юридически лица да финансират партиите са крачка назад в изсветляването на политическия живот у нас. Без ограничения за външни юридически лица, без критерии българският полтиически живот става податлив на всякакви външни влияния, включително политически и религиозни, посочи лидерът на БСП.


Тя бе категорична, че БСП ще намерим начин да се финансира. Похарчили сме си парите, защото те се дават за партийна дейност. Ние не сме ГЕРБ да си държим парите на влог. Те държат техните на влог, вероятно защото се финансират по друг начин и тези си ги държат за лихви, каза социалистката, като добави че в понеделник червените са направили първата вноска от 790 000 лева за връщане на надвзетите субсидии.


 


Нинова разкри, че БСП има над 30-40 номинации за кметове в страната. Мая Манолова има номинации в градските райони и номинацията ѝ ще бъде обсъдена на градската конферецния на БСП, уточни лидерът на социалистите.


ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ


По повод последното решение за машинното гласуване - да го няма на местните избори, но да го има на всички други, Нинова каза, че непостоянството в политиката е много опасно нещо. "Така не се управлява държава, не се прави политика", каза тя визирайки промяната на позицията на ГЕРБ по темата.


Иначе Нинова обясни, че БСП е 200% за машинното гласуване, като посочи, че за  местните избори няма да го има, защото управляващите ги е страх, че ще загубят ключови градове. Ако съдим по резултатите от европейските избори в над 60 общини сме първа сила, при положение, че сега имаме 30-40 кмета. В над 120 градове ще сме на балотаж. Затова ще се опита да ни спрат с две мерки - като ни убият финансово, през размера на субсидията и като правят фалшификации", смята лидерът на левицата.


ИЗБОРЪТ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НЕ Е РАБОТА НА ПАРТИИТЕ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.