Свързани новини

22.03.2009 12:14

ГЕРБ организира кръгла маса по екология в Ямбол

Видян 2018 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сдружение „Граждани за европейско развитие на България” и Фондация „Ханс Зайдел” организираха в Ямбол Национална кръгла маса по екология на тема: „Ново качество на околната среда за здравословни условия на живот и устойчиво развитие”, съобщиха пред БГНЕС от ПП ГЕРБ.


Модератор на форума беше Лорита Радева, ръководител на Експертната комисия по околна среда на ПП ГЕРБ. В кръглата маса участваха членове на Експертната комисия по околна среда на ПП ГЕРБ, представители на областните организации на ПП ГЕРБ, членове на Комисията по околната среда и водите към Народното събрание, представители на БАН и университетите, научни организации, представители на граждански, неправителствени и браншови организации.


Форумът беше открит от Цветан Цветанов, председател на ПП ГЕРБ и зам.-председател на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България” и от кмета на Ямбол Георги Славов. Приветствие към участниците отправи и Богдан Мирчев, представител на Фондация „Ханс Зайдел” за България.


Пред участниците на форума Цветан Цветанов призова за незабавни действия за намаляване на последиците от климатичните изменения, причинени от човешка дейност, за ограничаване на емисиите на парникови газове и насърчаване използването на ъзобновяеми енергийни източници, на енергийно и ресурно спестявящи технологии, което е заложено като един основните приоритети в експертната програма на ПП ГЕРБ.


Кметът на Ямбол Георги Славов призова участниците във форума да се обединят около най-добрите и работещи практики за подобряване състоянието на всектора. Той акцентира върху интегрираното управление в интерес на обществените нужди и ефективен контрол на дейностите по ползване на екологичните ресурси.


Ръководителят на Експертанта комисия по екологи Лорита Радева очерта основните приоритети в секторната програма на ГЕРБ, а именно: Развиване на адекватни регионални системи за управление на отпадъците, генерирани на територията на България, Ефективно управление и развитие на мрежата НАТУРА 2000, опазване на природното наследство и биоразнообразието като национално богатство., Укрепване капацитета на институциите, отговорни за управлението и контрола на дейностите по опазване на околната среда и съкращаване на административните процедури., Независимост на експертизата за въздействие върху околната среда и гарантиране участието на обществеността при вземане на решения за нейното опазване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог