Свързани новини

19.03.2009 08:54

Цветанов: "ГЕРБ няма да сключва споразумения преди изборите!"

Видян 1568 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Акцията, която е проведена в МЗХ и Агенцията по горите показва още веднъж, че тези институции са място на голяма корупция. Заменките са доказано ясни като най-сериозните корупционни практики на това правителство", каза Цветан Цветанов, председател на ПП ГЕРБ пред БНТ, цитиран от БГНЕС.


Председателят на ГЕРБ каза, че не трябва министърът на МЗХ да се обижда, че не са го уведомили за акцията от прокуратурата и ДАНС. Цветан Цветанов се надява, че органите ще си свършат работата. Той каза, че в страната се провежда контрабанда и тя е покровителствана от правителството, както е и с прословутите заменки. Реалните замени, които бяха извършени в последните години са извършени законово, но не прозрачно и за облагодетелстване на определени хора. Това е продължило, за съжаление и след мораториума на НС, което показва, че са покровителствани от управляващите. Според него акцията в МЗХ е извършена професионално за разлика от тази в Рибново. Цветанов счита, че разследване на прояви на радикален ислям би трябвало да се прави не така показно. Той коментира, че акцията в Рибново е трябвало да стане при условие, че има данни за задържане на лицата за 72 часа, а не за един технически разговор, какъвто впоследствие е станал след задържането на кмета и директора на училището в Рибново. По повод на срещата в Каденабия, на която е участвал и Цветан Цветанов, той каза, че и в Италия е декларирал, че ГЕРБ ще участва самостоятелно на предстоящите избори. Ако съберат мнозинство ще направят самостоятелно правителство. Ако това не се случи ще преговарят с партиите, които са членове на ЕНП и най-близки до тях. Като основен приоритет на ПП ГЕРБ Цветанов посочи антикорупционнната политика. Цветанов каза още, че основният опонент на ГЕРБ е сегашното мнозинство. Той напомни резултатите от изборите през 2007 г. – за ЕП и за местна власт, когато хората са повярвали на ГЕРБ. Недоволството на обществото от управляващите в последните 18 години създаде проекта ГЕРБ, в която членуват и представители на СДС и на ДСБ. Цветанов повтори, че ако не успеят да получат мнозинство ще търсят коалиция със "сестринските партии" от ЕНП – СДС и ДСБ. Те като членове на ЕНП се придържат към определени стандарти. ПП ГЕРБ обаче няма да участва в никакви споразумения преди изборите, категоричен беше Цветанов. Той разчита на разума на всички български граждани и да има висока избирателна активност, за да не се стигне до патова ситуация и да не може да се създаде правителство. Председателят на ГЕРБ посочи, че в никакъв случай няма да водят преговори с партиите от Тройната коалиция, които са направили България най-корупираната страна в ЕС. На въпрос как гледа на експертно правителство, Цветанов отговори, че при такъв вариант няма кой да носи отговорност при един провал на правителството. Все още не е подготвен изборът на листите на партията, но той ще бъде направен прозрачно с участието на всички структурата на партията. В заключение Цветан Цветанов каза, че министърът на вътрешните работи Михаил Миков е пропуснал момента за диалог със служителите от МВР и те са се почувствали унизени. Според Цветанов те заслужават друго отгношение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.