Свързани новини

08.07.2019 17:07

Качакова: Повече никакви спогодби с Гърция!

Видян 3523 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Спогодбата с Гърция за за водите на река Места не трябва да бъде удължавана”, заяви бившият зам.-министър на екологията в кабинета на Станишев Любка Качакова. Коментарът и е във връзка с политическата рокада в южната ни  съседка. „Това, че фамилията Мицотакис си връща властта мен лично малко ме тревожи. Г-жа Дора Бакояни, сестра на бъдещия премиер г-н Мицотакис бе външен министър на Гърция (2005-2009) беше подлудила Ивайло Калфин  (тогава нашият външен министър) покрай моята активност да се актуализира позорно предаващата националните ни интереси спогодба за водите на река Места”, припомни тя.


„Понеже тази спогодба изтича 2025г. и понеже този въпрос е на живот и смърт за Гърция искам много ясно да кажа, че ази спогодба не трябва да бъде подновявана или удължавана. Гърция ни е извила ръцете: или Места, или не почвате преговори за ЕС. Питайте Пирински”, посочи Качакова.


 „Платихме си предостатъчно! 200 млн. подарък годишно. Толкова е токът, който те произвеждат с водите на Места. ИНАФ ! България трябва да използва водите на Места на своя територия. Никакви спогодби повече ! Водата е злато !”, завърши тя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.