Свързани новини

08.07.2019 09:57

Иво Христов: От комунистическа, станахме антикомунистическа диктатура

Видян 1094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За 30 години преход от комунистическа диктатура се превърнахме в антикомунистическа диктатура”, заяви пред БНР евродепутатът от БСП Иво Христов. „Нямаме свобода на словото, имаме бутафорен изборен процес, почти пълен контрол над медиите, зависимост на бизнеса от държавата. Всичко това се извършва под знамето на антикомунизма”, посочи той.


„Бившият телохранител на Тодор Живков - Бойко Борисов - припомня при случай атентата в Св. Неделя, дядо си... Всичко останало е същото. Както се казва в един роман на Джузепе Томазо ди Лампедуза: "Всичко трябва да се промени, за да остане точно същото." Това се случи в годините на българския преход", констатира Христов.


„Ще поставим на дневен ред в ЕП всички въпроси, свързани със свободата на словото и състоянието на демокрацията в България. Въпросът с партийните субсидии е точно такъв”, подчерта евродепутатът. „В страна с изключителна ниска гражданска активност, каквато е България, това, което не успяваме да правим дори с финансиране, ще угасне съвсем, ако няма финансиране. Българските партии трудно могат да разчитат на гражданска активност, при положение че българите не са излизали на улицата от години”, посочи той. Христов още вдднъж подчерта, че намаляването на партийните субсидии хвърля партиите в ръцете на бизнеса. „Въпросът е какъв е мотивът на тези бизнесмени да подкрепят една или друга партия”, посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.