Свързани новини

04.07.2019 13:36

Вместо Горанов на съд за ощетяване на бюджета, 1 лв. субсидия и то противоправно - със задна дата

Видян 3651 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо, както повелява Наказателният кодекс, вносителят на бюджета – финансовият министър Горанов, който 5 г. е ощетявал хазната с неверни сметки за субсидиите на партиите да отиде на съд, коалицията ГЕРБ и ДПС подкрепи 1 лв. субсидия за партиите с родата на неосъдения за неказонна окупация на плаж Марешки, наричана ВОЛЯ. ВМРО и НФСБ се въздържаха, 1 патриот гласува против, заедно с БСП. При това, противоправно, законът ще действа със задна дата. Минава и предложението на ДПС за безлимитно финансиране на партиите от физически и юридически лица, което ще бъде узаконена корупция, без обаче да има закон за лобизма, който да въведе поне някакви правила на играта.


Омбудсманът Мая Манолова отдавна обяви, че ще атакува новата субсидия, която е насочена срещу опозицията, както тя нееднократно заяви. Преди това най-вероятно ще има и вето от президента, което вероятно ще отложи за след есента окончателното приемане на закона в този вид.


„За пръв път в залата ще се приеме закон, срещу който са всички парламентарни партии. Вижте си позициите и разберете, че всички се изказаха против намаляването на субсидиите от 11 лв. Това е прецедент в българския парламент. Никой не го иска и ще мине. Обяснението е: „Защото народът го иска”. Това не е вашият мотив, не ви вярвам, защото близо 2 млн. български пенсионери искат пенсиите им да бъдат преизчислени и ние многократно го предлагахме. Мнението на 2 млн. български пенсионери няма значение за вас. Странно е, може би поради отсъствието на Цветан Цветанов и липса на координация, това, че  всички колеги от ГЕРБ опровергаха г-н Борисов. Зададохте въпроса - кой е казал, че олигарсите ще превземат партиите? Бойко Борисов го каза. На 6.06.2019 г. в парламента той казва: „Няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмени”.  А г-н Карадайъ каза, че тяхното предложение е надцакване по популизъм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.