Свързани новини

02.07.2019 13:19

Борисов: Има настроения срещу Крисатлина Георгиева

Видян 1851 пъти | Коментари -2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




Кристалина Георгиева е най-подходящият кандидат за поста председател на Европейската комисия, но на този етап има настроения срещу нея и тя не може да бъде избрана. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов на влизане в залата за преговори, където той и останалите лидери от ЕС ще се опитат да разпределят най-важните постове в общността, предаде бТВ.

„Много хора бяха против Кристалина, защото напусна навремето поста (когато тя се кандидатира за генерален секретар на ООН и в крайна сметка загуби битката – б.р.), иначе безспорно по-подготвен кандидат за ЕК от нея няма - като знания, възможности и умения”, обясни министър-председателят. Според него подобен пост за българин би бил изключително престижен резултат, но поне сутринта „няколко от колегите” не са били съгласни в рамките на Европейската народна партия.

„Кристалина Георгиева е изключително подходяща, трябва да се намерят достатъчно гласове да я подкрепят”, подчерта министър-председателят.

По думите му все още в ЕНП държат те да получат комисията, „защото тя ни се полага като партия победител”, но „сами не можем да вземем нито един пост”.

Борисов не скри, че не е щастлив от пазарлъка, който вече няколко дни поставя въпросителна върху посоката, в която ще тръгне ЕС. „Демонстрираме висша степен на прозрачност – както обичат да критикуват страните в Източна Европа, това го виждаме в пълния обем на тези консултации. Вече доста ни се подиграват, надяваме се, че днес ще има някакво решение”, коментира с ирония премиерът.

Може ли Мишел Барние да се окаже спасителната компромисна кандидатура? „Не съм чул тези дни неговото име да върви в т.натр консултации”, отговори Бойко Борисов. „Предложих Пленкович (хърватският премиер – б.р.) за председател на ЕК, сега всеки предлага”, с усмивка коментира той.

Борисов беше остър към евроскептиците, които бойкотираха Химна на Европа в Европарламента в Страсбург: „По каква работа са там? Защо отиваш там, може да отидеш в Съветския съюз, Китай, Индия – да станеш депутат там, като не ти харесва”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.07.2019 15:33

    Бивш хърватски премиер влиза в затвора за корупция Бившият хърватски премиер Иво Санадер бе изпратен в Центъра за диагностика на затвора “Реметинец”, за да се реши къде ще излежава шестгодишна си присъда за афера, за която се очаква освен престой в затвора да плати незаконно придобити 2,3 милиона евро. „Санадер е изпратен вчера в Центъра за диагностика, където през следващия месец ще се определи къде ще излежава присъдата“, каза говорителят на Загребския окръжен съд Кресимир Девчич. Санадер е в затвора „Реметинец“ от 4 април, когато Върховният съд увеличи присъдата му за аферата, за която преди бе осъден на четири години и половина. След произнасянето на последната му присъда, бившият премиер беше върнат в следствения арест, където да изчака писменото решение на Върховния съд, който обяснява писмено причините за увеличаването на присъдите на 23 май, пише още БГНЕС. Главният прокурор Дражен Йеленич каза, че държавата ще разгледа всички налични възможности, за да може на бившия премиер и председател на партия след окончателната присъда да му бъде конфискувано неправомерно придобитото имущество.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете