Свързани новини

02.07.2019 12:07

Полицаите излизат на бунт заради ниско заплащане на нощния труд

Видян 1613 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В петък синдикалните федерации на служителите в МВР и в затворите излизат на протест пред сградата на правителството. Основното искане е поемане на политически ангажимент, че от началото на следващата година ще се повиши поне четирикратно заплащането на час положен нощен труд. В момента ставката е 25 стотинки на час, не е променяна от 2007-ма година, предаде БНР.

Между 1000 и 2000 се очаква да са протестиращите полицаи и охранители от затворите. Сградата на правителството е избрана, защото повишаването ставката за нощен труд не зависи от ръководството на МВР, а трябва да е политическо. Илия Куманов от Синдиката на МВР заяви: „Никога не сме се обяснявали в любов на никой министър и господин Маринов не прави изключение, само, че в случая това просто не зависи от мен. Ясен план, че по това нещо ще започне да има развитие. Ние не сме видиотени в сумата. Искаме да се започне. Примерно бихме приели за добър жест левче и нагоре“.


Кузманов алармира, че не е изплатен и положеният извънреден труд в някои от случаите с над 300 часа, натрупан от служители покрай посещението на папата и провеждането на евроизборите. В затворите също се работи на санитарния минимум.


Мариана Георгиева - член на Управителния съвет на синдиката, заяви: „Приблизително един надзирател пази около 100 лишени от свобода. Около 2000 човека са необходими, за да има нормално функциониране на местата за лишаване от свобода“.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв