Свързани новини

20.06.2019 12:26

БСП, ДПС и ОП гласуваха против закриването на малките пощенски станции

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Няма опасност от закриване на малките пощенски станции. Това стана ясно след като БСП, ДПС и ОП гласуваха против предложението на ГЕРБ пощенските клонове в населени места с по-малко от 800 жители да бъдат закрити, предаде БНР.

Първоначалното предложение бе пощенските оператори да поддържат най-малко една стационарна пощенска станция в населените места с население от 800 до 15 хиляди жители. Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов поясни:

"След 2026-а година на конкурентен принцип ще се определи новият оператор, може отново да е "Български пощи", но към момента "Български пощи" са задължени да извършват универсалната пощенска услуга и към момента имат право да закриват пощенски станции, но те не са го направили. Предполагам, че няма да го направят и за в бъдеще".

Опасенията, че малките населени места ще останат без пощенска услуга, дойдоха и от коалиционните партньори и от опозицията. Емил Димитров от "Обединени патриоти":

"На практика с тази промяна в текста ние окончателно ще ликвидираме пощите, само че във времето, не днес и не сега".

Павел Шопов от "Атака":

"Целта обаче тука е да се пробие мисленето на хората, да бъдат обречени клоновете в малките места и оттук нататък да започнат да се готвят за закрила".

И Дора Янкова от БСП:

"Това не е популизъм и никой от нашата група не иска да направи популистко действие. Ние казваме, че има проблем, и че не искаме този проблем да се доразвива, а вие казвате, ей сега могат да ги закрият, че как ще ги закрият".

Така предложението беше отхвърлено.

Измененията в закона предвиждаха най-малко една пощенска станция в населените места с население от 800 до 15 хиляди жители, най-малко две стационарни пощенски станции в местата с над 15 хиляди жители и най-малко по една стационарна пощенска станция на всеки следващи 20 хиляди жители.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци