Свързани новини

18.06.2019 15:46

Макрон: Никакво въоръжение извън ЕС, имаме нов евросамолет

Видян 1772 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент повтори мантрата си от последния месец, че страните от ЕС не бива да купуват от този момент никакво неевропейско въоръжение. Пример и демонстрация на тази политика, която налага на 28-те е премиерата на новия евросамолет. Франция, Германия и Испания чрез своите дами – военни министри, прегърнати от лидера на Съюза Макрон, се събраха на парижкото авиошоу, за да промотират общия проект за боен самолет – част от бъдещата обща ВВС система на ЕС (FCAS), заедно с който ще се правят свързани оръжия и ще се произвеждат от Dassault Aviation и Airbus. Машината ще замени досегашните самолети Eurofighter Typhoon и Rafale. Евронюз подчертава, че споразумението на три от четирите големи в ЕС е следствие от „поставянето под въпрос на отношенията със САЩ и НАТО в светлината на атаките на президента Тръмп, принудил Общността да създаде своя отбрана и свой боен самолет”. Френският военен министър г-жа Парли обяви, че „обръщаме лице към битките на утрешния ден с този общ европейски проект, който е исторически и е само началото”. Колегата й от Германия г-жа Фон Лайен нарече проекта „велика стъпка напред”. А колежката й от Испания г-жа Роблес ги подкрепи. Моделът, представен пред тях и Макрон в Le Bourget е само прототип. Той ще полети чак през 2026 г. и ще навлиза във всички евроармии до 2040 г., когато те трябва да са въоръжени само с него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Ха така и ся КО праИм.То добре от този момент нататък, но нашите вече са ги почти купилЕ хамериканските тенекии??!! И май пак пуснаха каруцата пред коня, та сега ония от Брюксел да не кажат не на тия самолетЕ, искаме да купувате наши и КО, давай пак едни пари мааани маааани !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец