Свързани новини

11.06.2019 15:34

Немски гигант: фаворит за нова поръчка за разширяване на газопреносната ни мрежа

Видян 2106 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    2 консорциума бяха допуснати до финала на поръчката за разширяване на газопреносната ни мрежа. Тя е с наименование „Инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на етап КС Расово и етап „КС Нова Провадия към обект Разширение на газопреносната инфраструктура на Булгартрансгаз ЕАД, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбска граница“ и е с прогнозна стойност 351 635 657 лв. без ДДС. Цели се повишаване сигурността на доставките на природен газ за страната и за региона на Югоизточна Европа, както и затвърждаване ролята на България като транзитен център в Европейския съюз. Основните дейности в обществената поръчка предвиждат изработване на инвестиционен проект, доставка на материали и оборудване и строително-монтажно работи. За КС Расово ще  бъдат инсталирани 3 газотурбокомпресорни агрегата в конфигурация два работещи и един резервен с номинална мощност 12 MW всеки. За КС Нова Провадия се предвиждат 4 агрегата в конфигурация три работещи и един резервен с номинална мощност 10 MW всеки. За да се свържат новите компресорни станции с газопреносната мрежа на Булгартрансгаз ЕАД, ще бъдат проектирани и изградени входящи и изходящи шлейфи и оптична кабелна линия, а за присъединяването им към мрежите на техническата инфраструктура ще се проектират и изграждат пътни връзки, електрозахранване, водоснабдяване и канализация и др. Икономически най-изгодна оферта ще се определя въз основа на критерий „оптимално съотношение качество/цена“, включващ срокове за изпълнение, показател, свързан с работата на газотрубинните двигатели, ценови параметри и процент на оскъпяване във връзка с разсроченото плащане.


Лидер в джойнтвенчъра е немският гигант Ferrostaal Industrieanlagen GmbH. Компанията е създадена в далечната 1920 г., а до 2010 година е част от MAN Group, един от водещите европейски производители на камиони, автобуси, двигатели и механични инженерни съоръжения.


В момента дружеството е част от  Deutsche Industrieanlagen GmbH, която обединява няколко международни  компании, специализирани в проектирането, управлението и изграждането на обекти от енергийната инфраструктура.


В настоящия търг тяхна ще бъде отговорността за изготвянето на техническия проект, доставката на част от оборудването и осигуряване на тежкото финансиране.  


Другият партньор е Главболгарстрой – българската компания с най-голям опит в изграждането на обекти на газовата и нефтена промишленост.


През 2016 г.  Главболгарстрой, в партньорство с американските Solar Turbines и Honeywell, завърши  модернизацията на четирите компресорни станции – Странджа, Петрич, Лозенец и Ихтиман, които осигуряват транзита през страната ни към Турция, Гърция и Македония. Към настоящия момент „Главболгарстрой“ изгражда Транзитен газопровод за Турция (лупинг) в участъка КС Лозенец до ОС Недялско.


И в този търг американската компания Solar Turbines, част от Caterpillar Group,  е посочена като доставчик на компресорите и турбините .


Климатроник ЕООД, Полтаваспецмонтаж, ЗАО Алвора и Тек-куатро АД са компаниите в другия участващ консорциум.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и