01/02

Свързани новини

03.06.2019 14:42

КНР: Война на САЩ срещу нас ще стане световна, Нетаняху заплаши с удар Иран

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Военният министър на Китай Уеи Фенхъ заяви, че ако САЩ започнат война срещу КНР, тя ще се превърне в световен конфликт и нарече подона възможност „ужас за планетата”, с което отправи предупреждение към Вашингтон „да не се меси в споровете за Тайван и Южнокитайско море”.


Китай бе предизвикан от последните действия на Тръмп, предава Евронюз. И посочва нарастващата финансова и военна подкрепа на Вашингтон за признатия за китайска територия остров, който обаче се развива като отделна държава. Непризната от огромното мнозинство членове на ООН, включително...САЩ.


Военният министър на Китай неслучайно използва за трибуна форум в Сингапур – конференция по отбраната в Азия. Уей заяви, че КНР „ще води битката докрай”, ако който и да било посмее да се намеси в неговите вътрешни дела.


„Ние няма да нападаме, ако не бъдем нападнати”, увери генералът. „Никой обаче няма безнаказано да си позволява да се меси в работите на Китай и Тайван”, категоричен бе той.


Преди него и.д. министърт на отбраната на САЩ Патрик Шанаан заяви на същия форум, че САЩ „няма повече да търпят китайското поведение в Азия”.


Напрежението достигна тази точка, след като през май ястребът Джон Болтън – съветник по националната сигурност на президента Тръмп проведе първата от над 4 десетилетия среща с шефа на националната сигурност на Тайван Дейвид Лий.


Причините не са само стратегически, но и политически. През януари на острова има президентски избори, след като последният вот – за парламент, беше спечелен от прокитайска партия и САЩ рискуват да изгубят влиянието си над Тайван.


В същото време друг съюзник на Щатите – техният най-близък Израел, заплаши с война Иран. „Техеран ще страда, ако ни сплашва, а ударът ни по него ще бъде много по-силен, отколкото по Сирия”, заяви премиерът Нетаняху.”Аз лично наредих последните авиоатаки над страната на Асад”, призна еврейският лидер. „Можем да отговорим с велика мощ на всяка агресия”, изрепчи се той. „Който ни рани, ще бъде ранен много по-тежко”, продължи в този дух премиерът. Часове след изказването му последва нов удар по Сирия, при който се предполага, че е убит 1 и са ранени двама души, най-вероятно военни, предава РТ.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни