Свързани новини

31.05.2019 13:49

До края на деня решават кого ще обвинят по случая с кмета на район Северен

Видян 1078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В район „Северен“ в Пловдив става въпрос за досъдебно производство за корупционни престъпления. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг, предаде Фокус.


 Гешев посочи, че производството е образувано от Специализираната прокуратура и наблюдавано от нея от около 5 месеца и е за корупционни престъпления. "Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. До края на днешния ден ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени и за кои престъпления по Наказателния кодекс. Съответно ще бъде преценено в утрешния ден какви мерки ще бъдат определени спрямо тези лица", заяви той. "Изключително благодаря на колегите, които работят по този случай“, коментира Гешев.


„Разследването се проведе от следователи от Специализираната прокуратура. Оперативните действия се осъществиха от Антикорупционния орган. Знаете, тази комисия има само и единствено в този сегмент оперативни правомощия. Тя не може да разследва. Не може и да задържа. Те бяха в случая и оперативни работници“, посочи още Иван Гешев. "Благодаря на колегите от Комисията, оглавявана от г-н Славчев. Справиха се добре с възложените от прокуратурата задачи“, каза той и благодари и на служителите на СДВР.


 „Имаме традиционно много добри отношения с МВР, специално със СДВР, които ни помагат по обясними причини при някои акции на Специализираната прокуратура в провинцията. Благодаря и на колегите от ДАНС. Така че това досъдебно производство е резултат от изпълняване на отделните законови правомощия на всяка една от тези институции. Обръщам внимание, че делото е започнало още от първия ден след доклад при главния прокурор и съответно след това съответният материал е изпратен веднага в Специализираната прокуратура“, каза още Иван Гешев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате