Свързани новини

30.05.2019 09:26

"Самоубийство" с 3 куршума за убиеца от Костенец

Видян 3495 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

За пореден път издирван от МВР престъпник се "самоуби". Заподозреният за двойното убийство в Костенец Стоян Зайков се е застрелял в тялото със самоделна пушка, съобщават от вътрешното ведомство. Първоначално бе разпространена информация, че Зайков се е "самоубил" с цели 3 куршума в тялото си. За пореден път версията на хората на Младен Маринов изглежда съшита с бели конци. Тезите на полицейските служители изглеждат абсурдни. Първоначално той се гръмнал с три поредни изстрела в тялото и главата, а впоследствие пък се оказа, че е сложил край на живота си с пушка, като се застрелял в торса, което също е фантастика.
При опит да бъде задържан, Зайков е открил стрелба, на която е отвърнато "по-скоро предупредително". Според МВР изстрелите, които са произвели, не са били по посока на издирвания. След това колегите са чули изстрел", обясни пред журналисти малко преди полунощ вътрешният министър Младен Маринов. Изключително нелеп е фактът, че престъпникът е открил стрелба по полицаите, а униформените са стреляли само предупредително. Според МВР-шефа обаче именно това са били разпоредбите и точно това е станало. Любопитен е фактът, че той бе хванат веднага след изборите за европейски депутати, сякаш, за да не пречи на вота.
Сегашният случай приключи сходно с историята с Росен Ангелов, който беше издирван дни по обвинение за шесторно убийство в Нови Искър. Накрая МВР обяви, че той е открит самоубил се в изоставена къща. В неговия случай поне нямаше престрелка. Случаят със Зайков много напомня и историята Тодор Димов - Чакъра, който през 2003 г. беше обграден от МВР в къща и след престрелка се оказа, че се е самоубил като легнал на граната. Тогава в акцията участва и сегашният министър-председател Бойко Борисов. През 1999 г. след преследване отново с полиция и барети се самоуби и Ганчо Въчков-Ганеца. И при Ганеца, и при Чакъра след години Европейския съд за правата на човека осъди България и определи обезщетение за техните близки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете